ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 07:51

Fenerbahçe Galatasaray'ı paraya boğdu

Fenerbahçe Galatasarayı paraya boğdu

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin yayın geliri havuzunu tek başına Galatasaray’a bıraktı.


Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamaması, en çok Galatasaray’ı sevindirdi. Cim-Bom, sarı-lacivertlilerin elenmesiyle yaklaşık 20 milyon euroluk kazancı şimdiden garantiledi.

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi’nde gruplara doğrudan katılma hakkı elde eden sarı-kırmızılı ekip, ilk etapta ayak bastı parası olarak 8,6 milyon euroyu hanesine yazdırdı. 

Gruplarda alacağı her galibiyet için 1 milyon euro, beraberlik için ise 500 bin euro kazacak olan Aslan, gruptan çıkması halinde 3,5 milyon euro, çeyrek finale kalması halinde 3,9 milyon euro, yarı finale kalması halinde 4,9 milyon euro, finale kalması halinde 6,5 milyon euro daha kazanabilecek. Şampiyonlar Ligi’nde sezonu şampiyon tamamlayan ekibe ise 10,5 milyon euro daha ödeme yapılacak. Fenerbahçe’nin elenmesi sonrası Türkiye’nin yayın geliri havuzundan alacağı paya tek başına sahip olan sarı-kırmızılı ekip, 10 milyon euronun üzerinde yayın gelirine ulaştı.

Gruplara kalarak 8,6 milyon euroyu kasasına koyan Galatasaray, yayın havuzu payıyla birlikte yaklaşık 20 milyon euroluk kazancı şimdiden garantiledi.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER