ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2013 Pazar 00:09

Fener nefes aldı

Fener nefes aldı

İlk 5 resmi maçından 3'ünü kaybederek taraftarını üzen Fenerbahçe, Kadıköy'de Eskişehirspor'u Kuyt'ın golüyle (DK. 52') 1-0 mağlup etti ve moral buldu.


Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu'nda ağırladığı Eskişehirspor'u Kuyt'ın 52. dakikada attığı kafa golüyle 1-0 yenerek taraftarlarına 3 puan sevinci yaşattı.

Maçın 59. dakikasında Necati Ateş'in penaltı vuruşunu kurtaran Mert Günok, Torku Konyaspor maçının ardından 2. kez penaltıda kalesini gole kapattı ve galibiyetin kahramanlarından biri oldu.

İLK YARI ES-ES OYNADI FENER İZLEDİ

Eskişehirspor'un başında 2 sezon geçiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, eski takımına karşı sürpriz bir 11 sahaya sürdü. Cezası süren Volkan Demirel'in yanı sıra, Arsenal maçında kötü performanslarıyla eleştirilen Kadlec, Emre Belözoğlu ve Moussa Sow yerine Emenike, Caner, Alper Potuk ve Selçuk Şahin revizyonuyla sahaya çıkan Yanal'ın takımı ilk yarıda istenileni veremedi. Özellikle orta sahaların çok kolay oyundan düştüğü ilk 45 dakikada Es-Es Kamara ve eski Fenerbahçeli Bienvenü ile tehlike yarattı. Son hamlelerde başarısız bir görüntü sergileyen Ertuğrul Sağlam'ın takımı etkili oynadığı ilk yarıda gol üretemedi.

KUYT VE MERT ZAFERİ GETİRDİ

İkinci yarıya da ilk yarıdaki 11'iyle başlayan Fenerbahçe 52. dakikada Dirk Kuyt'un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Emenike'nin ceza sahasına gönderdiği ortaya iyi bir kafa vuruşu yapan Hollandalı, kaleci Boffin'in yetişemeyeceği noktada topu ağlarla buluşturdu. 59.dakikada Erkan Zengin'in kullandığı köşe vuruşunda Necati Ateş'in kafa vuruşu Alper Potuk'un eline çarpınca İlker Meral penaltıya hükmetti. Penaltıda topun başına geçen tecrübeli golcü Necati Ateş'in sağ köşeye yaptığı yerden vuruşu Mert Günok kurtardı. Kalan dakikalarda iki takım da pozisyon üretmekte sıkıntı çekince maç 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER