ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2014 Çarşamba 14:32

Fenerbahçe Alves'in cezasını kesti

Fenerbahçe Alvesin cezasını kesti

Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray maçında Dzemaili'ye attığı tekme sonrası kırmızı kart gören Alves'e 30 bin euro ceza verdi.


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde basının karşısına geçti.

Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray maçında Dzemaili'ye attığı tekme sonrası kırmızı kart gören Alves'e 30 bin euro ceza verdi. Gaziantepspor maçında da rakibine tekme atan Bekir'e 20 bin euro ceza kesildi.

"GALATASARAY BİZİ YENMEDİ"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gündemdeki konularla ilgili konuştu. "Galatasaray maçı geride kaldı." diyen Yıldırım, "Galatasaray bizi yenmedi, biz kendimiz yenildik! Daha sezonun başı olur böyle. Bu hafta G.Birliği sonra Beşiktaş maçı var. Hem Konyaspor hem de Galatasaray maçlarında oyuncularımızın gördüğü kırmızı kartlar da verilen kararlar doğru." dedi.

"ALVES'E 30, BEKİR'E 20 BİN EURO CEZA VERDİK"

Hakemler hakkında da konuşan Fenerbahçe başkanı, "Hakemler iki tarafa da hatalar yapıyor. Biz hep susuyoruz... Elle goller atılıyor... Alves'in kırmızı kartı doğru ancak Cüneyt Çakır'ın yanlışları vardı. Bana göre derbide 7 dakikada üç tane sarı kart vardı. Hakemlerin herkese eşit olması lazım. Bekliyoruz.Konya maçında Kuyt'a yapılan hareket de kırmızı karttı! Bütün hakemlerin herkese eşit olmasını bekliyoruz, onu da bekleyeceğiz. Galatasaray maçında Emenike'ye yapılan hareket de net penaltıydı. Defans oyuncusu ayağına müdahale ediyor. Alves'e 30 bin, Bekir'e 20 bin euro ceza verdik." ifadelerini kullandı. 

HAKEMLERİ ELEŞTİRDİ

"Galatasaray maçının ilk yarısında 3 tane sarı kart pozisyonu var. Hakem görmedi. Biz susuyoruz ve bekliyoruz. Bekir ve Alves'in kartları doğdu ama Konya maçında Kuyt'a yapılan bir hareket var o da kırmızı kartı vermedi. Emenike'nin pozisyonu da net penaltı. Oyuncu ayağını koyuyor. Orada Emenike çalıma da gidebilir kaleye de vurabilir. Oyuncu ayağını koyunca vuramadı. Penaltıydı."

"İSMAİL KARTAL KALACAK"

"İsmail Kartal kötü deniyor. Geçen sene takım şampiyonluğu ilan edince antrenman yapmadı. Son 4 hafta 2 günde hafif ter idmanı yapıldı hepsi bu. Ondan sonra 3 ay tatil yaptılar geldik düzgün çalışmadık. Bu kadro çalışınca rayına oturur. Yavaş yavaş oturacak. Yine biz şampiyon olacağız. Rahat olun. Fenerbahçe'nin çoğulcu bir demokrasiye ulaşması için biz de çalışmalar yapıyoruz."

"Aziz Yıldırım burada kaldığı sürece arada antrenör göndermedim. Hep sene sonunu bekledim. İsmail hoca benim çocuğum. Sonuna kadar burada kalacak. Gereksiz şeyleri konuşuyor. Onunla telefonda konuştum. Daha düzgün konuşacak. Haddini bilmek açıklaması talihsiz oldu. Masa başında oturan ahlaksız adamlar yazmaya devam etsinler. Türk Sporu'nda uzun yıllar çalışanlar artık bırakmalılar. Spor basınındaki baronlar bıraksınlar artık bu işi. Bizim de bırakmamız gerekirse biz de bırakırız. O baronlar kahvelerde oturup haber üretmesinler."

"Yalan yazmayın doğru yazın biz de okuyalım. Doğru olan habere bir şey söylemem. Yavaş yavaş 1 Milyon Üye projemiz gelişecek. Bu proje ilerleyen yıllarda gelişecek. Öncelikle delege oluyorlar. Bir şubede 200 üye geldiği zaman kimse oy kullanamıyor. 200'ü geçtiği zaman 7'ye kadar oy kullanımı var."
"Ben maçtan önce de sonra da konuşma yapmadım. Ne Galatasaray'la ilgili ne hakemlerle ilgili konuşma yapmadım. Tek çalıştığım konu 1 Milyon Üye."
"3 Temmuz Olayı bir şike yargılaması değildir. Nasıl ki diğer özel yetkili mahkemelerinin olayları varsa bunda da başka nedenler vardır. 3 Temmuz sonrasında seyirci tribünden çekildi deniliyor. Bu yanlış. Yıllardır seyirci geliyordu tribüne. Passolig sonrası bu konu ortaya çıktı. Passolig yanlış anlatıldı. Passolig bir bankanın kredi kartı olarak ortaya çıktı. Sonrasında bu tepkiler ortaya çıktı. Biz sponsorluk anlaşmasını istemedik. 1.8 milyon Dolar veriyorlardı. Biz istemedik."

ALP YALMAN'A CEVAP VERDİ

"Alp Yalman'a teşekkür ediyoruz. Her zaman Galatasaray camiasından dostlarımız olmuştur. Seçim sona ersin ondan sonra konuşuruz. Kulüpleri birbirleriyle kavga ettirmeyi bırakın. Zaten ülkede sıkıntılar var. Bunlara destek olmamız lazım. Sporda, siyasette ve ekonomide... Hepimizin eklı selim düşünmemiz lazım. Kavga etmeye gerek yok. Haklarım yenirse kavga ederiz tabii ki. Ama basın da biraz düzgün haberler yapsın. Ben 15 sene önce fikirlerimi söyledim. Aziz Yıldırım yanlış söylüyor denildi. Bu sene dediklerim ortaya çıktı."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER