ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Eylül 2014 Çarşamba 08:57

Fatih Terim: Özür dileriz

Fatih Terim: Özür dileriz

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzlanda karşısında alınan farklı mağlubiyetten dolayı özür dilediklerini ve istemedikleri bir sonuç aldıklarını söyledi.




Ay-yıldızlı takımın tecrübeli teknik patronu bu seviyelerde geriye düşerek altından kalkmanın zor olduğunu ifade ederek, "Buna rağmen bir pozisyon yakaladık. Kimsenin beklediği bir şey değildi. Çek maçımız çok daha önem kazandı. Mağlubiyeti Ömer’in atılmasına bağlayamayız. Rüzgara karşı oynuyorsun, ikinci yarı rüzgar duruyor. Maç bitiyor rüzgar tekrar başlıyor gibi şeyler söyleyebiliriz. Bir daha inşallah böyle bir şey görmek nasip olmaz. İzlanda bizden iyi oynadı. Tebrik etmek gerek. Mağlubiyeti hak ettik. 10 kişi kalmak kötü oldu, oyunun hakim olarak devam ediyorduk. 33-34 dakika 10 kişi oynadık, sonuç farklı yerlere gidebilirdi. Kazanamasak bile kaybetmeyebilirdik, niyetimiz oydu. Mustafayı da almıştık. Mustafa, Burak ve Arda ile devam ediyorduk ama rakibin hem fizik gücü sizden üstün, hem 1-0 üstün. Üstüne bir de 10 kişi kalınca sonuç kaçınılmaz oluyor. Arda’nın durumunu kontrol edecek zamanımız kalmadı. İlerleyen dakikalarda Arda da çıkabilirdi ama arka arkaya 2 gol yiyince bir anlamı kalmadı çıkarmanın. O yoktu bu yoktu diye hiçbir zaman söylemedim Zaman içerisinde bu seviyede oynayanlar bizde kalacaktır. Geçek seviye bu seviye. Gerçekçi olmalıyız, biz bugün galip gelmeyi çok da hak etmedik. İsim vermiyorum ama bazı oyuncularımın performansından genel olarak dolayı hayal kırıklığı yaşıyorum. Milli takımlar herkesin takımıdır. Üzüntümüzü yaşayalım, hatalarımız tespit edelim. Milli takım, yüzde yüzden fazlasının verilmesi gereken bir yerdir" dedi.

"Tebrik etmek lazım  İzlanda'yı"

Ay-yıldızlı takımın tecrübeli teknik direktörü kendisinin ve hiç kimsenin beklemediği bir milli takım olduğunu vurgulayarak, "İyi de başladık maça ama rüzgar dengemizi bozdu. İkinci yarı rüzgar durdu, şimdi yine var. Tebrik etmek lazım İzlanda’yı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. İsteği, arzusu üstün olan onlardı. Teknik ve fizik olarak bizden iyiydiler. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar.10 kişi kaldık kötü oynamamıza rağmen skor böyle olmayabilirdi. Ama kötü oynadık ve kaybettik. Kaybetmeler, kazanmalar olacaktır. Çekleri yenerek dengeyi sağlarız. Herkes Hollanda’nın yenmesini beklerken Çekler kazandı. Kendimizi oyunun içinde tutmak zorundayız. Türk Milli Takımı iyi oynayan bir takım ama bugün değildi. Özür diliyoruz, beklemediğimiz istemediğimiz bir sonuç oldu. Yıldızı iyi tarif etmemiz lazım. Ülkemizde yıldız kime denir, ne yapar, iyi tarif etmek lazım. Bizde herkes yıldız. Yıldız sahanın içerinde her şeyini veren, devamlı verendir. Yeteneklerine saygı duyuyorum ama bu maç için yıldız vermeye çalışırsak, değişir yıldızlar. 3 gol yemedik sadece, 3-4 tane daha veriğimiz pozisyon var. Az pozisyon bulduk. Mesele şu; daha çok mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER