ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Şubat 2014 Pazar 12:47

Fatih Çintimar: Hedefimize ilerliyoruz

Fatih Çintimar: Hedefimize ilerliyoruz


Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Uluslararası Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nın istedikleri gibi geçtiğini ve 'hedef Rio' sloganıyla çıktıkları yolda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Atletizm Milli Takımı'nın, sezonun ilk önemli şampiyonasında Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda piste çıktığını belirten Başkan Çintimar, 15 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şampiyonanın başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Çintimar, "Hedef Rio sloganı ile yola çıktık ve bu yolda her şampiyona bizler için önemli. Sporcularımıza en iyi imkanları sunarak şampiyonalara katılmalarını sağlıyoruz. Bugün de toplamda 12 madalya kazanarak erkeklerde şampiyon olduk ve kadınlarda da ikinci sırayı elde ettik. Türk atletizmine kazandırdığımız ivme, inanıyoruz ki Rio 2016’da en yüksek seviyeye çıkacak." dedi.

"TÜRK ATLETİZMİ GELİŞİYOR"

Atletizm Federasyonu'nun ana sponsorlarından Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Atletizm Federasyonu ile yürüttüğümüz projede, önümüzdeki dönemde atletizmde fark yaratacak bir gelişme hedefliyoruz. Bu şampiyona işbirliğimiz sonrası güzel bir noktada olduğumuzu gösterdi. Milli sporcularımız şampiyonada 12 madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. İlerleyen dönemde de millilerimizin ülkemize madalya kazandıracağından şüphemiz yok." dedi.

BALKAN SALON ATLETİZM ŞAMPİYONASI'NDA TÜRKİYE 13 MADALYA KAZANDI

Bu arada dün akşam sona eren Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye erkeklerde 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyayla şampiyonayı birinci sırada tamamladı. Türkiye, Kadınlarda ise 1 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya alırken, Romanya'nın ardından ikinci oldu. Türkiye, 19. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda toplamda ise 13 madalya kazandı.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda düzenlenen şampiyonada Türkiye erkeklerde 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ve 133 puanla birinci oldu. Türkiye'nin ardından ikinciliği 132 puanla Romanya elde ederken, Sırbistan 98 puanla şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.

Kadınlarda ise 1 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya alan Türkiye, 150,5 puanla birinci olan Romanya'nın ardından 138,5 puanla ikinci sırada yer aldı. Bayanlarda üçüncülüğü 84 puanla Bulgaristan elde etti.

Erkeklerde 3 bin metrede Ali Kaya, 1500 metrede ise İlham Tanui Özbilen altın madalyanın sahibi oldu. 400 metrede Yavuz Can, 800 metrede de Halit Kılıç gümüş, 60 metrede ise Yiğit Can Hekimoğlu bronz madalya aldı.

Kadınlar 3 bin metrede Emine Hatun Tuna altın madalya kazanan ilk isim oldu. 60 metrede Sibel Ağan, üç adım atlamada Büşra Mutay, sırıkla atlamada Buse Arıkazan ve 800 metrede Gamze Bulut gümüş, 400 metrede Emel Şanlı, yüksek atlamada Burcu Ayhan Yüksel, gülle atmada Emel Dereli ise Türkiye'ye bronz madalya kazandırdılar.

ATLETİZMDE 2013’ÜN EN İYİLERİ BELİRLENDİ

Bu arada Türkiye Atletizm Vakfı’nın bu yıl ilkini düzenlediği Türkiye Atletizm Vakfı Ödülleri 2013’te ödüller sahiplerini buldu. Yılın erkek atleti ödülünü kazanan İlham Tanui Özbilen’e ödülünü Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verirken, Emel Dereli yılın kadın atleti ödülünü, Türkiye Atletizm Federasyonu eski başkanı Mehmet Terzi’den aldı.

Yılın genç erkek atleti Ali Kaya’ya ödülünü Türkiye Atletizm Vakfı Başkanı Ali Ergenç verdi. Yılın genç kadın atleti ödülünü kazanan Eda Tuğsuz da ödülünü TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz’den aldı. Yılın atletizm kulübü ENKA’ya da ödülü EAA Yönetim Kurulu Üyesi Salih Münir Yavaş takdim etti.





KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER