ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Aralık 2014 Cuma 15:49

Eski milli kaleciye hapis cezası

Eski milli kaleciye hapis cezası

Fethiye İcra Ceza Mahkemesi, eski milli kaleci Fevzi Tuncay’ı, ayrıldığı eşi Eylem Çukuryurt’a 95 bin TL’lik tazminatı ödemediği gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırdı.


Fethiye İcra Ceza Mahkemesi, eski milli kaleci Fevzi Tuncay’ı, ayrıldığı eşi Eylem Çukuryurt’a 95 bin TL’lik tazminatı ödemediği gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Beşiktaş’ın ve Türk Milli Takımı’nın eski kalecilerinden Fevzi Tuncay, 31 Mayıs 2003 yılında ikinci evliliğini yaparak Eylem Çukuryurt ile evlendi. Nehir adında bir kızları olan çift, 2009 yılında karşılıklı anlaşarak boşandı. Eylem Çukuryurt nafaka istemezken, kızı için tazminat talebinde bulundu. 200 bin TL’lik tazminatı ayda 3’er bin TL olarak ödemesi gereken Fevzi Tuncay, ödemeyi yapmayınca aylar önce Fethiye İcra Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırıldı. İzmir’de gözaltına alınan Fevzi Tuncay’ın borçlarının bir kısmı, başta Fatih Terim olmak üzere Nouma ve bazı eski futbolcu arkadaşlarının topladığı parayla ödenerek, Tuncay serbest kalmıştı. Bu şekilde yaklaşık 55 bin TL’lik ödemeyi yapan Tuncay’ın eski eşinin avukatı Mustafa Amaç, Fethiye İcra Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, borçlu Fevzi Tuncay’ın ödeme şartını ihlal ettiğini belirterek cezalandırılmasını istedi. Mahkemeye sadece Eylem Çukuryurt’un avukatı Mustafa Amaç katılırken, Fethiye İcra Ceza Mahkemesi Tuncay’ı 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Tuncay için bugün mahkemeye yakalama başvurusu yapılacağı öğrenildi.

"BORÇ 400-500 BİN LİRAYDI"

Mahkemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Avukat Mustafa Amaç, "Fevzi Tuncay’a taahattü ihlal etmekten 3 ay hapis cezası çıktı. Gerekçeli kararın yazılmasının ardından hapis cezası işleme girecek. Bir şekilde ödemesi gerekiyor yoksa hapiste yatmaya devam edecek. Borç Toplamı 155 bin TL idi. 55 bin TL’sini ödedi. Daha önce de bildiğiniz gibi futbolcu arkadaşları toplayarak ödemişti. Fakat geri kalanı ödenmedi. Aslında borç çok yüksek bir miktardı, 400-500 bin TL gibi. Bu borcu yapılandırmıştık. Faizini de düştük, 150 bine kadar düştük. Bunu da 50 aya böldük. Ama yine de ödeme yapılmıyor. Aylık 3 bin TL ödemesi gerekiyordu. Daha önce bildiğiniz gibi herkes yardımcı olmaya çalışmış, Altınordu’da göreve başlatmışlardı. İlk 1-2 ay ödeme yapıldı. Sonra ödeme yapılmadı” dedi.

Amaç, gazetecilerin Fevzi Tuncay’ın kısa süre önce üçüncü kez evlendiğinin doğru olup olmadığı yönündeki sorusuna, "Basından takip ettiğim kadarıyla evlendiğini duydum” diye cevap verdi.





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER