ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2014 Pazartesi 23:54

Ersun Yanal: Bu sonuç bize yakışmadı

Ersun Yanal: Bu sonuç bize yakışmadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takım olarak oyun disiplininden uzaklaştıklarını ve sonucun kendilerine yakışmadığını söyledi.



Ersun Yanal, 4-1 mağlup oldukları Eskişehirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Oyun disiplininden uzaklaşan ve özellikle yediğimiz ikinci golden sonra tamamen disiplini yitiren bir takım vardı. Bunu anlamlandırmak oldukça güç. Mücadele gücümüzü iyi tuttuğumuzda neler yaptığımızı diğer maçlarda göstermiştim. Ama bu maçta oyun disiplininden koptuk ve bu sonuç bize yakışmadı. Böyle bir şeyin bir daha olmasına izin vermeyeceğiz. Bugün takım olarak kaybettik, kişisel olarak değil.” dedi.

Yanal, bazı yabancı futbolculara transfer tekliflerinin geldiğine dair haberlerin sorulması üzerine ise şunları söyledi: “Planlama yönetimle yapılacak bir şey. Şu anda herhangi bir oyuncunun satışı ya da taleple ilgili bir bilgi bende yok. Bazı oyuncularımızın piyasası vardır ve konuşuluyordu. Konuşulması da normal. Bana gelen bir bilgi yok. Yönetime gelse mutlaka benimle de paylaşılırdı.”

“FARK KAPANIR”

Lig yarışı içerisinde liderle aralarındaki puan farkının kapanabileceğini de belirten tecrübeli hoca, “Fark kapanır. Futbolda herşey mümkün ama biz daha iyi oynamak zorundayız. Futbol artık yüksel mücadele ile oynanıyor. Kaliteyi belirleyecek özel yetenekler var. Ama onun dışında mücadele etmek zorundasınız. Takım olarak mücadele etmek zorundasınız. Bundan sonra böyle bir eksikle Trabzonspor takımı sahada olmayacak. Trabzonspor takımı bunu gerçekleştirecek bir tutum içerisinde olacak. Herkes eşit şekilde mücadele edecek. Sahada eksik oyuncu istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

“KALECİ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Ersun Yanal, devre arasında kaleye takviye yapıp yapmayacaklarına dair soruya ise “Şu andaki piyasada alınabilecek kalecilere batığınızda oldukça zorluk çekersiniz. Genç kalecilerimize kaldık. Onlar çok yetenekliler ama ihtiyacımızın olduğu da çok açık. Bu konuda bir çalışma yapmak zorundayız.” cevabını verdi. Yanal, devre arasında Afrika Kupası’na gidecek yabancı oyuncularıyla ilgili de bir planlama yapmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Ersun Yanal, karşılaşmanın hakemi ve yedikleri ilk golden önce faul olup olmadığının sorulması üzerine şunları söyledi: “Hakemin verdiği karar tartışılır. Gol de tartışılır. Kimisine göre faul, kimisine göre değildir. Ama hakem faktörü bir kenara bırakıp ona rağmen oynamak zorundayız. Biz oyunumuz hakeme göre değil, kendimize göre oynamak zorundayız. Bana göre hakem kalitesi düşüktü.”

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER