ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 22:26

Erciyes’in soğuğu çarptı

Erciyesin soğuğu çarptı

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasının kapanış maçında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti.


Bükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'un gollerini 55. dakikada Boye, 89. dakikada Edinho ve 90+2. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç kaydederken, Beşiktaş'ın gollerini 70 ve 85. dakikalarda Keim Frei attı. Karşılaşmanın 67. dakikasında Beşiktaş'tan Gökhan Töre kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu sonuçla SAİ Erciyesspor sezonun ilk galibiyetini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Zoua topla buluşup, Beşiktaş kalesine hareketlendi. Ceza alanına girip şutunu attığı sırada yardımcı hakem Bülent Gökçü bayrağını ofsayt gerekçesiyle kaldırınca hakem İlker Meral de bu karara uydu.

12. dakikada Beşiktaşlı Oğuzhan, derinlemesine bir pasla ceza alanında Olcay'ı topla buluşturdu. Olcay'ın yakından vuruşunda top kaleci Gökhan'da kaldı.

16. dakikada ceza alanında Ersan'ın mavi siyahlı Cenk Ahmet'i topsuz alanda belinden itmesine SAİ Erciyessporlular penaltı diye itiraz etti. Ancak, hakem İlker Meral bu pozisyonda aut kararı verdi.

21. dakikada ceza alanı önünde Veli'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta Gökhan Töre, topu çok üstten auta gönderdi.

23. dakikada Gökhan Töre korner bayrağının dibinden Erciyesspor ceza alanına sarktı. Yaptığı ortayı Caner kornere atarak tehlikeyi önledi.

29. dakikada SAİ Kayseri Erciyesspor atağında Motta, ters bir vuruşla topu kendi filelerine göndermek isterken, kaleci Tolga topu yumrukla uzaklaştırdı.

43. dakikada Motta, Demba Ba'nın önüne uzattığı topu çaprazdan ceza alanında yan filelere çarptırdı.

İlk yarı golsüz kapandı: 0-0



SAİ Kayseri Erciyesspor ikinci yarıya golle başladı

55. dakikada Anıl'ın ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta Beşiktaş ceza alanındaki karambolde John Boye, topu yakın mesafeden kafayla filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

60. dakikada İlhan Parlak'ın ceza alanında çaprazdan şutunu kaleci Tolga güçlükle yakaladı.

63. dakikada John Boye'nin bu kez şutunu yine kaleci Tolga tutabildi.

67. dakikada, önceden sarı kartı bulunan Gökhan Töre, taç atışı kullanan Anıl ile yedek kulübesine küfür ettiği gerekçesiyle 4. hakem Mehmet Metin'in uyarısıyla kırmızı kart görüp, oyun dışı kaldı.

70. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü Kerim ile geldi. Demba Ba'nın ceza alanına derinlemesine attığı topla buluşan Kerim, yerden bir vuruşla skoru eşitledi: 1-1.

83. dakikada önce mavi siyahlı takımdan Cenk Ahmet'in sonra da siyah beyazlı takımdan Cenk Tosun'un şutları auta çıktı.

85. dakikada Demba Ba'ın ceza alanında şutunu kaleci Gökhan çeldi. Kaleciden dönen topu Kerim, çok yakın mesafeden filelere göndererek maçın skorunu 1-2 yaptı.

89. dakikada Edinho, ceza alanında attığı şutla takımına beraberliği getirdi: 2-2.

90. dakikada Edinho'nun ceza alanına getirdiği topa Zou vuramadı. Ancak Cenk Ahmet 90 artı 2'de yerden vuruşla maçın skorunu ilan etti: 3-2




SÜPER Toto Süper Lig lideri Beşiktaş'a Kayseri'de ilgi büyük oldu. Kadir Has Stadı'nda Kayserili Beşiktaşlılar başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Samsun, Giresun, Aksaray, Malatya ve Niğde’den gelen siyah beyazlı taraftar, takımlarını özellikle sahaya ısınmak için çıktıklarında kulakları sağır eden bir gürültü ile alkışlayıp, tezahürat yaptı. 1865 kişilik misafir tribünü dolduran, yan tribünlere de oturan Beşiktaş taraftarı, siyah beyazlı oyuncuları tek tek tribüne çağırıp, üçlü çektirdi.



Maçtan üç saat önce tribünde yerini alan Beşiktaşlı taraftar,kendilerine ayrılan tribüne büyükçe bir ‘’ Beşiktaş Cumhuriyeti değil, Cumhuriyetin Beşiktaş’ı’’ pankartı astı. Bu arada Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri de full kadro Kayseri deplasmanına gelerek, Kadir Has Stadının 104 nolu locasından takımlarını izledi.

Beşiktaşlı oyuncular içinde Kayseri deplasmanında en çok ilgiyi Kayserili gurbetçi oyuncu Olcay Şahan gördü. Kayserili oyuncuyu, Kayseri’deki akrabaları gerek otelde ziyaret edip, gerekse stada gelerek destekledi. Siyah beyazlı oyuncular kaldıkları otelin altındaki şarkütericiden kilo kilo pastırma sucuk ve mantı satın aldılar.

Kadir Has Stadı'nda Passolig uygulaması nedeniyle tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Erciyesspor Taraftar Derneği üyeleri kale arkası tribünden takımlarını davulla desteklerken, Erciyesspor bandosu da maça renk katıp, mavi beyazlı oyuncuları coşturdu.

SAİ Erciyesspor’da haftalar sonra Necati Ateş , ilk kez onbirde yer almadı. Sezon başından bu yana galibiyet yüzü göremeyen, Mavi siyahlı takımda oyuncular maça çıkmadan soyunma odasında galibiyet için birbirlerine söz verdiler. Mavi siyahlılar sahaya ellerinde LÖSEV’e destek veren ‘’ Bir Tuğlada sen koy ‘’ yazılı pankartla çıktı

Kadir Has Stadı bu karşılaşmaya Spor A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel ve 30 kişilik ekibi tarafından oldukça titiz biçimde hazırlandı. 2014-2015 sezonunda SAİ Erciyesspor ve Kayserispor’un 9 maç oynadığı stadın zemini,teknik adam, futbolcu ve yöneticilerden tam not aldı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER