ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 13:04

En golcü isim...

En golcü isim...

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'ya attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba, Türkiye'nin bu sezon en golcü futbolcusu durumuna geldi.


Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'ya attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba, Türkiye'nin bu sezon en golcü futbolcusu durumuna geldi.

Sezon başında İngiltere'nin Chelsea takımından transfer edilen Senegalli yıldız, Beşiktaş'a Süper Lig ve Avrupa kupalarında toplam 12 gol kazandırdı ve Türkiye'de bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan oyuncular içinde ilk sıraya yükseldi.

PTT 1. Lig takımlarından Bucaspor'un formasını giyen ve bu ligde gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan İskender Alın ise resmi maçlarda attığı 11 golle, Demba Ba'yı izledi. Spor Toto Süper Lig'in gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Akhisar Belediyespor'un Yunan oyuncusu Theofanis Gekas ise resmi maçlardaki 10 golüyle, genel sıralamada üçüncü oldu.

Demba Ba ligde 5, Avrupa'da 7 gol attı

Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, 12 golün 5'ini Süper Lig'de, 7'sini ise Avrupa kupalarında attı.

Golcü futbolcu, 12 golünü 7 maça sığdırdı. Son 3 resmi maçta da gol atmayı başaran Demba Ba, bir maçta üç, üç maçta ikişer, üç maçta da birer gol kaydetti. Senegalli futbolcu, 12 golün 3'ünü ise penaltılardan takımına kazandırdı. Bu sezon toplam 15 maçta forma giyen Senegalli futbolcu, maç başına 0,8 gol ortalaması yakaladı.

Demba Ba'nın attığı 12 golün dökümü şöyle:

Maç Sonuç Gol Beşiktaş-Feyenoord 3 - 1 3 Tottenham-Beşiktaş 1 - 1 1 Beşiktaş-Sivasspor 3 - 2 2 Partizan-Beşiktaş 0 - 4 1 Beşiktaş-Partizan 2 - 1 2 İ.Başakşehir-Beşiktaş 1 - 2 1 Beşiktaş-Kasımpaşa 2 - 0 2

İskender Alın, Demba Ba'yı takip ediyor

PTT 1. Lig'in en golcü futbolcusu olan İskender Alın, resmi maçlarda attığı 11 golle Demba Ba'yı izliyor.

İskender Alın, gollerinin 9'unu PTT 1. Lig'de, 2'sini ise Ziraat Türkiye Kupası'nda attı. Bu sezon 11 resmi maçta forma giyen İskender Alın, maç başına 1 gol ortalamasıyla başarılı bir sezon geçiriyor. İskender, 11 golün 3'ünü penaltılardan kaydetti.

İskender Alın'ın attığı 11 gol şöyle:

Maç Sonuç Gol Denizlispor-Bucaspor 2 - 1 1 Bucaspor-Giresunspor 1 - 1 1 Bucaspor-Boluspor 3 - 2 2 Kayserispor-Bucaspor 5 - 1 1 Bucaspor-Adanaspor 2 - 2 1 Bayburt Grup Özel İdare-Bucaspor 2 - 2 2 Bucaspor-Elazığspor 3 - 0 3 (Bucaspor'un Bayburt Grup Özel İdare ile yaptığı Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçının normal süresi 2-2 berabere sonuçlandı. İzmir ekibi penaltı atışları sonucunda 7-6 mağlup olup, kupadan elendi.)

Gekas, penaltı atmadan 10 golde

Akhisar Belediyespor'un Yunan futbolcusu Theofanis Gekas, resmi maçlarda attığı 10 golle, Türkiye'nin bu sezonki en golcü üçüncü futbolcusu durumunda bulunuyor.

Gollerinin 9'unu Süper Lig'de, birini ise Ziraat Türkiye Kupası'nda atan Gekas, bu sezon penaltı atışı kullanmadı. Yunan futbolcu, 11 maçta attığı 10 golle, maç başına 0,9 ortalama tutturdu.

Gekas'ın attığı goller şöyle:

Maç Sonuç Gol Akhisar Belediyespor-Sivasspor 2 - 2 2 Kayseri Erciyesspor-Akhisar Belediyespor 1 - 2 2 Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe 2 - 0 2 Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa 2 - 0 1 Kardemir Karabükspor-Akhisar Belediyespor 2 - 1 1 Akhisar Belediyespor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor 2 - 1 1 Akhisar Belediyespor-Trabzonspor 1 - 1 1 (Akhisar Belediyespor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur karşılaşmasıdır.)



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER