ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 17:52

En büyük amacım kazanmak

En büyük amacım kazanmak

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Avrupa'da ilk yarıştığımda sadece motosiklet kullanmayı düşünüyordum. Şu anda ise en büyük amacım kazanmak" dedi.


Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı"na katılan Kenan Sofuoğlu, katılımcılarla "tamirci dükkanından Avrupa'nın zirvesine" uzanan öyküsünü paylaştı.

Yarıştığı ilk yıllarda daha fazla risk aldığına dikkati çeken Kenan Sofuoğlu, "Yaş ilerledikçe hayata bakış açısı değişiyor. Avrupa'da ilk yarıştığımda sadece motosiklet kullanmayı düşünüyordum. Şu anda ise en büyük amacım kazanmak. Pistte Türk bayrağıyla tur atabilmek en büyük amacım. Yirmi yaşında aldığım riskleri bu dönemde almam mümkün değil ama devreye tecrübe giriyor" ifadelerini kullandı.

Kariyerine başladığı dönemdeki zorlukları anlatan milli motosikletçi, "İlk Avrupa yarışlarımda ülkemizde federasyon yoktu. Artık bir federasyonumuz var. Sponsorlar destek veriyor. Sakarya'da kurduğum pistte bundan sonra sporcu yetiştireceğim. Bizim yarıştığımız dönemde sadece 4 sporcu vardı. Bunların üçü Sofuoğlu kardeşlerdi. Şimdi bin civarında sporcu var. Motor sporlarına olan ilgi her geçen gün artıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük eksikliğinin hız tutkunları için parkurların bulunmaması olduğunu ifade eden Sofuoğlu, "İnsanlarımız motor sporlarına çok yatkın. Almanya'da bin civarında bu sporla ilgilenen var. Ancak uluslararası alanda bir yarışçı çıkaramadı. Ülkemiz çok az sporcuyla bunu başardı" diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER