ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2016 Cuma 18:00

El Clasico heyecanı

El Clasico heyecanı

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane: "Puan farkı hiç önemli değil. Biz her zaman olduğu gibi başarılı futbol oynamayı ve kazanmayı deneyeceğiz" Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique: "El Clasico, Real Madrid ile puan farkını azaltmak ve lidere yaklaşmak için mükemmel bir fırsat"


İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 14. haftasında yarın oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı öncesinde iki takımın teknik direktörü basın toplantısı düzenledi.

La Liga'da namağlup lider durumda bulunan ve ikinci sıradaki Barcelona'nın 6 puan önünde yer alan Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane, şansların yarı yarıya olduğunu belirterek, El Clasico'larda favorinin olmadığını söyledi.

Zor bir maçın kendilerini beklediğini kaydeden Zidane, "Çok sert ama normal bir maç bekliyorum. Çok büyük bir rakibe karşı oynuyoruz ve hazırız. Bizim için en önemlisi kendi işimize konsantre olmak. Eğer maça iyi başlar ve konsantre olursak olumlu şeyler yapabiliriz." dedi.

Sonucu değil maksimum kapasitede bir maç çıkarmayı düşündüklerini belirten 44 yaşındaki teknik direktör, "Puan farkı hiç önemli değil. Biz her zaman olduğu gibi başarılı futbol oynamayı ve kazanmayı deneyeceğiz. İyi bir maç için önümüzde 90 dakika var. Kazanmak için herkesin pozitif enerjisine ihtiyacımız olacak." ifadelerini kullandı.

Fransız teknik adam, son haftalarda çok iyi performans gösteren ve La Liga'da gol krallığı yarışında zirvede yer alan Cristiano Ronaldo ile ilgili bir soruya da, "Onunla hep konuşuyorum. Çok profesyonel biri ve maçlara nasıl hazırlanacağını biliyor. Beni en çok ilgilendiren ve diğerleri için de çok önemli olan onun bitmek bilmeyen enerjisi. Ronaldo'dan memnunum çünkü onu mutlu görüyorum. Halen kazanmak için çok istekli ve bu da takım için çok iyi." cevabını verdi.

Zinedine Zidane, son olarak Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi için, "Messi'nin kim olduğunu biliyoruz. Dünyanın en iyilerinden biri ve onu kontrol etmeye çalışacağız. Sadece Messi'yi değil tüm Barcelona takımını kontrol etmeliyiz, çünkü çok iyiler." değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, bu maçı kazanmalarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "El Clasico, Real Madrid ile puan farkını azaltmak ve lidere yaklaşmak için mükemmel bir fırsat." diye konuştu.

Yenilmeleri halinde puan farkının 9'a çıkacağını ama bu durumun şampiyonluk için belirleyici olmayacağını aktaran 46 yaşındaki teknik adam, "Galip gelmeliyiz çünkü direkt Real Madrid'e karşı oynuyoruz. Bunun dışında lig sıralamasından dolayı da rakibin Real Madrid olması bizim için daha önemli. Taraftarımız kazanmamızı bekliyor ve onları mutlu etmeliyiz ama El Clasico'yu kazanmanın eleştirileri bitireceği anlamına geldiğini düşünmek hata olur." yorumunu yaptı.

Luis Enrique, Barcelona'yı her gün çalıştırmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını, Avrupa'da üst düzey takımların bulunmasına rağmen hiçbirinin kendilerinden üstün olmadığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Barcelona Kulübü, Nou Camp Stadı'ndaki El Clasico maçının canlı yayınlarla tüm dünyada yaklaşık 650 milyon kişi tarafından izleneceğini duyurdu. Yarın TSİ 18.15'te başlayacak karşılaşmayı, aralarında Anadolu Ajansı'nın da bulunduğu, 36 farklı ülkeden ve 151 ayrı medya kuruluşundan toplam 852 basın mensubu takip edecek.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER