ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 19:54

Efsaneler görme engelli futbolcularla top oynadı

Efsaneler görme engelli futbolcularla top oynadı

Beşiktaş’ın efsane futbolcuları, Beşiktaş Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen maçta görme engelli futbolcularla birlikte top koşturdu.


Beşiktaş Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında görme engelliler için futbol maçı düzenledi. Beşiktaş (BJK) Profesyonel Futbolcular Derneği ve Beşiktaş Boğaziçi Görme Engelliler Futbol takımının karşı karşıya geldiği maçta Beşiktaş’ın efsane futbolcuları, Metin Tekin ve Ali Gültiken görme engelli futbolcularla sahada bir araya geldi. Görme engelli futbolcular, bu özel maçta ilk kez sahada futbol deneyimi yaşadı.

Beşiktaş Spor Kulübü’nün unutulmaz isimlerinden Metin Tekin, engelli futbolcuları başarılı ve dinamik bulduğunu belirterek, “Birlikte oynamak bize çok fazla keyif verdi. Keyfine oynadığımız maçlar, harika maçlar, umarım onlar da keyif almışlardır. Mühim olan onları mutlu etmek” dedi.

Sahada görme engelli futbolcularla oynayan Beşiktaşlı futbolcu aynı zamanda eski milli takım oyuncusu Ali Gültiken ise organizasyonda olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu arkadaşların sesini tüm Türkiye’ye yayabildiysek, buna vesile olabildiysek o da ayrı bir mutluluk” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ ENGELSİZ OLMAK”

Engelli oyunculardan Harun Gencer ilk kez açık alanda futbol oynama deneyimi yaşadığını söyleyerek, mutluluğunu dile getirdi. Başka bir görme engelli oyuncu ise, “Bizim amacımız engelsiz olmaktı, onu başardık” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Profesyonel Futbolcular Derneği ve Beşiktaş Boğaziçi Görme Engelliler Futbol Takımı’nın karşı karşıya geldiği maçın kadrosunda şu isimler yer aldı:

"Metin Tekin, Gökhan Keskin, Recep Çetin, Yasin Sülün, Hakan Çalışkan, Halik Ezgerçeker, Ali Gültiken, Melih Gümüşbıçak, Mehmet Şeker, Metin Gencer, Harun Gencer, Engin Yüksel, Tayfun Kuş, Süleyman Karateke, Hakem Yusuf Çalış."

Maç, takımların beraberliği ile sonuçlandı.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER