ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2014 Cumartesi 11:32

Dursunbey’de Başpehlivan Dursun Kara

Dursunbeyde Başpehlivan Dursun Kara

Bu yıl 75. kez düzenlenen Dursunbey tarihi güreş müsabakalarında başpehlivan Recep Kara oldu.



Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde bu yıl 75.’si gerçekleşen tarihi yağlı güreş müsabakalarında Başpehlivan Recep Kara oldu. Kırkpınar’da mücadele eden Başpehlivanların katıldığı güreşlerde müsabakaların sonunda Kırkpınar’ın Başpehlivanlarından olan Hamza Köse ve Recep Kara karşılaştı. Kara rakibini sırt üstü yatırarak Dursunbey Er Meydanında zaferini ilan etti.

Dursunbey Yağlı Güreş Müsabakalarına çevre il ve ilçelerin ilgisi de oldukça yoğun oldu. Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği güreş müsabakalarında heyecan dolu anlar yaşanırken güreşleri izlemeye gelen tüm misafirlerde cazgırlar tarafından tek tek anons edildi. Güreş müsabakalarını Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Büyükşehir Genel Sekreteri Ali Osman Sali, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balıkesir Büyükşehir belediyesi Daire başkanları, Balıkesir ve Dursunbey Belediye Meclis Üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken Başaltında Serkan Duman birinci, Sezen Tepeli ise ikinci oldu.



İSMAİL BALABAN’I DA YENDİ

Baş Pehlivanlık güreşlerinde ise 18 pehlivan kıyasıya güreşti. Güreşlerin başında Recep Kara ise İsmail Balaban erken final yaparken, Kara rakibini devirmeyi başardı. Yarı final müsabakalarında Hamza Köse Mehmet Yeşil Yeşil’i, Recep Kara ise bu yılın Başpehlivanı Fatih Atlı’yı eleyerek finale yükseldi. Finalde ise Recep Kara rakibini devirerek 75. Dursunbey Başpehlivanı oldu.



GÜREŞ AĞALIĞI 60 BİN TL

Öte yandan Dursunbey Yağlı Güreşleri’nde ağalık açık arttırması yapıldı. Ağalığa Esat Alican, Yusuf Turhan, Hüseyin Duman, Burhan, Halil Sarıoğlu ve Ahmet Savran katıldı. Ağalık 60 Bin TL ile Burhan Yıldız isimli iş adamına kaldı. Güreşler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Bu yıl Kırkpınar’ı izleyemeyenlerin ayağına Kırkpınar’ı getirdiklerini Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, İsmail Balaban gibi bir çok ünlü ismin Dursunbey güreşlerinde yer aldığını söyledi. Vatandaşların güreşe olan ilgisinin de oldukça çok olduğunu söyleyen Başkan Bahçavan önümüzdeki yıl daha kullanışlı ve daha güzel bir ortamda Güreşlere devam edeceklerini söyledi.

(İHA)




KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER