ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 18:42

Dünya çocukları tatamide buluşacak

Dünya çocukları tatamide buluşacak


Minik karateciler, İstanbul’da düzenlenecek Dünya Çocukları Karate Turnuvası’nda ter dökecek. Türkiye Karate Federasyonu tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenecek organizasyona iki bini aşkın sporcunun katılması bekleniyor.

    Türkiye Karate Federasyonu'nun 2009 yılında hayata geçirdiği 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası’nın beşincisi, 18-20 Nisan günleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Uluslararası katılıma da açık olan turnuvada Türkiye’nin 30 ilinden yaklaşık iki bin sporcunun mücadele etmesi bekleniyor.

    Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda yapılacak organizasyon kata ve kumitede, ferdi ve takım müsabakaları yapılacak. Takım mücadelelerinde 2000 ila 2004 arası doğumlu sporcular, ferdi mücadelelerde ise 2000 ila 2007 arası doğumlu sporcular tatamiye çıkacak. Katada turuncu kemer ve üstü; kumitede yeşil kemer ve üstü sporcular mücadele edebilecek.
    
    Üç gün sürecek turnuva, 18 Nisan Cuma günü yapılacak ferdi ve takım kata mücadeleleri ile başlayacak. 19 Nisan Cumartesi günü yapılacak ferdi kumite müsabakaları ile devam edecek organizasyon, 20 Nisan Pazar günü, takım kumite finalleri ile sona erecek.

ESAT DELİHASAN: BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON
    
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, bu yıl beşincisi düzenlenecek 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası’na çok önem verdiklerini belirterek, “Altyapı turnuvaları bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü spor çocukların fiziksel gelişimini destekleyici bir faktördür. Spor yapan çocuklar, sorumluluk alma nitelikleri kazandığı gibi zamanını doğru kullanmayı öğrendiklerinden eğitim hayatlarındaki başarısı da artıyor. Bu açıdan baktığımız için bu organizasyon bizim için çok önemli. Çocuklara armağan edilen bir bayramda onlara spor yaptırdığımız için mutluyuz.” dedi.
    Başkan Delihasan ayrıca, katılımın yoğun olduğu organizasyona gelecek yıllarda daha fazla ülkenin katılması için çalışacaklarını ifade etti.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER