ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mart 2014 Cuma 08:42

Drogba'nın geleceği Fenerbahçe'ye bağlı

Drogbanın geleceği Fenerbahçeye bağlı

TT Arena'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi sonucunda Galatasaray'ın Lig sıralamasında ki durumuna göre Drogba karar verecek.


Yıllık 4.5 milyon euro+direkt Şampiyonlar Ligi şartıyla kalırım diyen Fildişili'nin kaderi, 6 Nisan'daki Fenerbahçe derbisinden sonra belli olacak. Eğer Aslan derbiyi kaybeder, ikincilik tehlikeye girerse Didier kalmayacak.

Haber7'nin haberine göre, paranın yanısıra gelecek sezon Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki pozisyonunu da şart koşan Didier Drogba'nın kaderi 6 Nisan'da oynanması beklenen 28. haftadaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra belli olacak.
Drogba, son milli maçında yine yaşlanmadığını gösterirken menajeri ile birlikte Galatasaray ile resmi görüşmelere başlayacak ve kararını verecek.

İlk 2'ye girmesi netleşir

Drogba, 28. haftadaki lig tablosuna bakacak. Galatasaaray, şu an 6 puan gerisinde olduğu Fenerbahçe'yi kalesi TT Arena'da konuk edecek. Eğer Fenerbahçe'yi Aslan mağlup ederse önce şampiyonluk durumu sonra da ilk 2'ye girip Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım pozisyonu az çok belli olacak.
Eğer Galatasaray, Fenerbahçe'ni şampiyon olması halinde ikinci olsa bile ezeli rakip cezalı olduğu için Avrupa'ya direkt gidecek.

Mancini'den şartlı onay

Eğer Fenerbahçe derbisi kaybedilirse hem şampiyonluk hem de lig ikinciliği tehlikeye girecek. Olası Beşiktaş'ın ikinciliği halinde Avrupa Ligi ufukta gözükecek. Drogba da "Ben şampiyonlar Ligi futbolcusuyum, Avrupa Ligi'nde oynamam" görüşünde.

Özetle Galatasaray'da 13 ayda 65 maça çıkan ve elinden geleni yapan ancak son dönemde formsuzluğu nedeniyle eleştiri alan Drogba'nın Galatasaray'da kalıp kalmayacağı netleşecek. Mancini ise Drogba'nın kalmasına "Bir genç golcü daha alınması" şartı ile sıcak bakıyor. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER