ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Mart 2014 Cuma 08:03

Drogba kalıyor mu?

Drogba kalıyor mu?

Galatasaray'ın tecrübeli ismi Drogba takımda kalmalı mı?


Drogba, Türk futbolcularının gelişmesine yardımcı oluyor. Yapması gereken bu, başka bir şey yapmasına gerek yok Drogba, eşyalarını taşımak için konteyner kiralasa bana bunu mutlaka söylerdi. Kararını daha vermedi

Sabah'ın haberine göre, Galatasaray'ın karizmatik antrenörü Roberto Mancini, kendisine ait her sorumuza çekinmeden cevap verdi. Dışardan bakınca havalı görünen, akıllarda "acaba kibirli bir adam mı?" şeklinde sorular uyandıran Mancini'nin en sevdiği kitap Antoine De Saint Exupery'nin "Küçük Prens"i. "Küçük Prens"i seven adam kibirli olabilir mi? Mancini'nin huyunu suyunu, giydiğini, yediğini okurlar için didik didik ettik. Ortaya, zarif, mütevazı, biraz utangaç, modern sanat meraklısı, iyi giyinmeyi, iyi yaşamayı seven ama ailesine, geleneklerine bağlı bir İtalyan çıktı. Edindiğim izlenim de şu, Mancini Galatasaray'ı, istanbul'u, Türkiye'yi benimsemiş, buradaki yaşam tarzını sevmiş. İstediği gibi bir takım kurulursa hiçbir yere gideceği de yok."

Drogba'nın Rize maçına götürülmemesi, konteyner kiraladığı, sezon sonu gitmek istediği haberleri basında yankılanıyor.. Bu konuda ne diyeceksin?

Konteyner kiraladı mı bilmiyorum.(Gülüyor) Bana söylerdi herhalde. Sezon sonunda kendisi için ne iyiyse ona karar verecek. Şu an Drogba burada. Elinden gelen her şeyi yapacak. Mayıs'a kadar da takım için elinden gelen herşeyi yapması gerekiyor. Sonra gitmeye karar verirse, gider. Buradan antrenör olarak kim geçerse geçsin, benden öncekiler, benden sonrakiler, ya da futbolcular, kulüpten daha az önemli olacaktır. Her şeyin üstünde Galatasaray Kulübü ve takım var. Futbolcular, antrenörler gelip geçerler. Bu bir hayat dersi. Ben Didier'in kalmasını ümit ediyorum. Önemli olan şimdi burada olması. Gol atsın, bizim şampiyonluğu kazanmamızı sağlasın. Gol atsın, Şampiyonlar Ligi'nde turu geçmemizi sağlasın, önemli olan budur. Sonrasını Tanrı bilir.

Drogba yaş ve tecrübe olarak önemli bir oyuncu. Sahada, antrenmanlarda oyuncular arasında kendini empoze etme, otorite kurma eğilimi var mı?

Didier herşeyden önce çok düzgün bir insan. Bu çok önemli bir unsur. Çok ciddi, çok profesyonel. Kazanılabilecek ne varsa hepsini kazandı. Türk futbolcularının gelişmesine yardımcı oluyor. Yapması gereken bu... Başka bir şey yapmasına gerek yok.

Yıldızları yönetmekte deneyimli bir antrenörsün, senin için zor değil herhalde?

Çok yıldızla çalıştım… Didier, son 15 yılın en büyük futbolcularından biri. Galatasaray'a elbette faydası oldu. Burada bir şampiyonluk kazandı. Takımın gelişmesine yardımcı oldu. Ancak Didier, bir futbolcu ve sahada bana diğer futbolcuların verdikleri kadar vermek zorunda. Tıpkı Wesley, Burak, Umut diğerleri gibi. On yıl önceki Didier olamaz, bu normal. Arada bir dinlendirmek, evde bırakmak lazım. Bu şekilde telafi edebilir.

Genç bir takım kuruyorsun, Drogba yaşında oyuncunun bu takımda yeri ne?

Ocak'ta genç futbolcular aldık. Bu aynı zamanda gelecek için. Sadece gençlerden oluşan bir takım kuramayız. Deneyimli futbolculara da ihtiyacımız var.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER