ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 15:37

Dirk Kuyt'tan iddialı açıklama

Dirk Kuyttan iddialı açıklama

Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Türk Milli Takımı’nın baskı altında olduğunu düşündüğünü söyledi.


Hollandalı yıldız, Galatasaray derbilerinin ayrı hikayeleri olduğunu ve ligin 6. haftasında oynanacak derbi mücadelesini sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, sarı-lacivertli takımın sabah antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, ligin henüz başında olduklarını vurgulayarak, "Birçok şey zamanla değişecek. Kendi takımım hakkında konuşacak olursam zorlu bir durumdan buraya geldik. Sezon başlamadan birkaç hafta önce hoca değişikliği yaşadık. Böyle bir zamanda hoca değiştirildiğinde sizin için zorlu günler gelecektir anlamı taşır. Ama İsmail Kartal’ın teknik direktörümüz olmasının ardından takımın ne kadar çalıştığını görüyorsunuz ve ne kadar ilerlediğini de görebiliyorsunuz. Bugün kaç kişinin sahada olduğunu ve nasıl çalıştığımızı siz de gördünüz" dedi.

"BİZİM İÇİN HENÜZ SEZONUN BAŞI"

Aykut Kocaman’ın teknik direktörlük yaptığı dönemden beri bilimsel çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Kuyt, "Şu anki hocamız İsmail Kartal da aynı sistemi uyguluyor. Belki 6 hafta önce kendimizi geliştirmemiz gerekiyordu ama şu anda bunu yaptığımızı görüyorum. Her gün ne yaptık, ne kadar hızlı koştuk, ne kadar koştuk hepsini görebiliyoruz. Bu takım kendisini geliştirmesi gerektiğini her zaman biliyordu. Biraz zamana ihtiyacımız oldu. Son birkaç haftada neler yapabileceğimizi gördük. İstatistiklerden bu takımın her hafta daha da güçlü olduğunu anlayabiliyoruz. Şu anda istediğimiz seviyeye ulaşamadık. Bizim için henüz sezonun başı. Evimizde oynadığımız ilk 3 maçı kazandık. Konyaspor’a karşı 10 kişi oynamak zorluydu. Bizim için güzel bir galibiyetti. İnsanların ulaşabileceğimiz seviyeye çıkmadığımız eleştirisine katılıyorum ama oraya yaklaşıyoruz. Bu konuda takıma güveniyorum. Umarım bir gelişme daha kat ettiğimizi Galatasaray karşısında gösterebiliriz. Çünkü buradaki çalışmalardaki bilimin bize gösterdiği, her gün kendimizi geliştirdiğimiz. İstatistikler hiçbir zaman yalan söylemez" diye konuştu.

"GALATASARAY DERBİSİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Kuyt, Torku Konyaspor maçında 45 dakikadan fazla bir süreyi 10 kişi oynamanın kolay olmadığını ifade ederek, "Göstermiş olduğumuz takım ruhu ve savaşçı ruh, bize Galatasaray maçı öncesi son derece güven verdi. Galatasaray maçları kendi hikayesi olan maçlardır. Tabii ki maçı kazanmak istiyoruz. Derbiyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bazı oyuncularımız milli takıma gitmek durumunda kaldılar. Bu sabah siz de gördünüz diğer oyuncular Galatasaray maçına hazır olmak için son derece iyi çalışıyor. 10 yıl boyunca milli formayla mücadele ettim. Belki oynadığım bu maçlardan bir tanesini kaçırdım. Kariyerimde çok fazla sakatlık yaşamadım. Ama sakatlıklarımın çoğu milli takımdayken gerçekleşti. Umarım önümüzdeki birkaç yıl içerisinde geçtiğimiz 10 yıla kıyasla daha az sakatlık yaşarım. Milli takımı bırakmak benim için tuhaf bir duygu aslında. Ama şunu hissediyorum ki; bence doğru bir karar verdim. Fenerbahçe’nin benim için ne kadar önemli olduğunu herkes bilir. Aynı zamanda bunu bilen insanlar şunu da biliyordur ki; bu sezonun benim için ne kadar önemli olduğu ortada. Milli takımdan ayrılma kararım benim için geride kaldı. Bu kararı aldığım için mutluyum. Artık tamamen Fenerbahçe’ye konsantre olabiliyorum. 4. yıldızı kazanma yolunda tamamen Fenerbahçe’ye konsantreyim" şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI VE OYUNCULARI KALİTELİ BİR EKİP"

A Milli Takım’da yer alan oyuncuların kaliteli oyuncular olduğunu söyleyen Kuyt, "Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na katılma yolunda büyük bir şansı olan bir ekip. Görebildiğim kadarıyla Türk Milli Takımı ve oyuncuları son derece kaliteli. İzlanda’ya karşı son maçı kaybetmiş olmaları beni çok şaşırttı. Bu şampiyonaya katılamamak için çok fazla kaliteliler. Bu durumun olmayacağını düşünüyorum. Tek endişem var; takım çok fazla baskı altında gibi gözüküyor. Çünkü Türk insanı, taraftarlar, medya Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’nda olmasını çok istiyor. Ben de oyuncuların bu baskıyı hissettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE LİG’İNDE EN GÜÇLÜ OYUNCULARDAN BİRİ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM"

Sarı-lacivertli futbolcu Dirk Kuyt, Hollanda Milli Takım kariyerine devam edip etmemesi konusunda ilk başlarda kararsız kaldığını vurgulayarak, "Dünya Kupası’ndan sonra milli takım kariyerime noktayı koyup koymama noktasında pek emin değildim. Kendimi hala güçlü hissediyorum. Hala en yüksek seviyede oynayabilecek bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Fiziksel olarak kendimi çok güçlü hissediyorum. Aynı zamanda Türkiye liginde de en güçlü oyunculardan biri olduğumu düşünüyorum. Milli takım için de aynı şey geçerli. Henüz bu kararı yeni aldım. Doğrusunu söylemek gerekirse kariyerimi Türkiye maçında sonlandırmayı düşünmedim. Ama herkesin Türkiye’nin benim kalbimdeki yerini bildiğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"BEKİR DERBİDE BİZİMLE OLMAYACAK"

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray ile oynayacakları derbi maçına hazır olmak zorunda olduklarını dile getiren Kuyt, "Tabii bir endişemiz daha var. Bekir o maçta bizimle birlikte olmayacak. Fakat iyi olan şey, bu duruma çözüm bulabilmek için önümüzde iki hafta var. Kimin Bekir’in yerini alacağını düşünmeye vaktimiz var. Hangi yabancı oyuncuların oynayabileceğini düşünmeye zaman var. Bunların tamamının kararını hocamız verecek. Biz ona saygı duyuyoruz ve onu destekliyoruz. Hangi kararı alırsa alsın biz onun yanındayız. Biz 11 kişiden fazla oyuncudan oluşan bir takımız. Aynı zamanda da 5 yabancıdan da fazla oyuncudan oluşuyoruz. Bu işlerin üstesinden bir takım olarak gelmeliyiz. Galatasaray ile oynacağımız derbiye hazırız" dedi.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER