ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2014 Çarşamba 10:48

Diego Ribas resmen Fenerbahçe'de...

Diego Ribas resmen Fenerbahçede...

Fenerbahçe’nin bu sezon yapacağı en ses getiren transfer olacağı iddia edilen Diego Ribas sarı-lacivertli kulübe transferini resmen açıkladı.


Yıldız futbolcu Diego Ribas Brezilya’nın spor gazetesi Globoesporte’ye özel açıklamalarda bulundu.

Yıldız futbolcu Fenerbahçe ile birkaç önemsiz konular dışında her konuda anlaşmaya vardığına dikkati çekerek, ''Sanırım önümüzdeki hafta İstanbul’a giderek sağlık kontrolünden geçip 3 yıllık sözleşmeye imza atacağım” diye konuştu.

Diego Ribas, sorunların ne olduğu konusunda konuşmak istemediğini sözlerine ekleyerek “Ufak tefek şeyler, halledilmeyecek konular değil, çok büyük olasılıkla haftaya İstanbuldayım” dedi.

Diego Ribas Beşiktaş’ın da transfer girişimleri olduğunu hatırlatarak Fenerbahçe’nin kendisine daha iyi bir teklif getirmesinden dolayı sarı lacivertli kulübü kabul ettiğini belirtti.

Brezilyalı yıldız futbolcu bir itirafdada bulunarak Fenerbahçe’nin farklı dönemlerde bu üçüncü kezdir kendisine transfer teklifi yaptığını söyledi.

Diego Ribas, Atletico Madrid’de neden devam etmedin sorusuna ise, bu sene yeterince kadroda yer almamasından rahatsızlık duyduğunu ve her futbolcunun oynamak istediğini ancak bu durumun düzelmemesi üzerine takımdan ayrılma kararı aldığını ifade etti.

Yıldız futbolcu Diego Ribas'ın photoshopta yapılan Fenerbahçe formalı fotoğrafı sosyal medyayı salladı. 

DİEGO RİBAS'IN KARİYERİNDE OYNADIĞI TAKIMLAR

Dünya futboluna ismini ilk olarak şimdilerde Milan'da top koşturan Robinho ile birlikte Santos forması altında duyuran Diego, ilk Avrupa deneyimini henüz 19 yaşında Porta'da yaşamıştı. Portekiz temsilcisinde iki sezonda 59 maça çıkan ve 6 gol kaydeden Diego, 2006/2007 sezonunun başında Almanya 'nın Werder Bremen ekibine transfer oldu.

Werder Bremen formasıyla kariyerinin altın çağını yaşayan yıldız futbolcu, üç sezonda da çift haneli gol sayılarını gördü ve birinci Almanya seferini 121 maçta 52 golle tamamladı.

2009-2010 sezonu başında 24.5 milyon Euro gibi büyük bir bonservis bedeliyle Juventus ile anlaşan Diego, İtalyan temsilcisinde 44 maçta forma giydi ve 7 gol kaydetti.

Juventus'ta geçirdiği bir sezonun ardından Wolfsburg formasıyla yeniden Almanya'ya döndü. 2011-2012 sezonu başında Arda Turan'ı da transfer eden Atletico Madrid'e kiralanan Diego, İspanyol temsilcisinin UEFA Kupası'nı kazanmasında başrolü oynayan isimlerden biriydi.

Bu sezonun devre arasında yeniden kiralık olarak Atletico Madrid ile anlaşan Diego, özellikle Camp Nou'da attığı muhteşem golle takımının Şampiyonlar Ligi finaline yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER