ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Eylül 2014 Salı 20:02

Dev adamlar işi zora soktu

Dev adamlar işi zora soktu

FIBA Dünya Kupası'nda C Grubu'nda oynadığı 3. maçta Türkiye, Ukrayna'ya 64-58 yenilerek gruptaki ikinci mağlubiyetini aldı ve ilk iki iddiasını zora soktu.


Salon: Bizkaia Arena
Hakemler: Miguel Perez (İspanya), Alejandro Chiti (Arjantin), Alejandro Sanchez (Uruguay)
Ukrayna: Eugene Jeter 10, Oleksandr Lypovyy 7, Kyryl Natyazhko 4, Maxym Kornienko, Dmytro Zabirchenko 3, Maksym Pustozvonov 4, Sergii Gladyr, Olexandr Mishula 19, İhor Zaytsev 12, Slava Kravtsov 5, Sviatoslav Mykhailiuk
Türkiye: Sinan Güler 3, Ender Arslan 9, Ömer Aşık 16, Emir Preldzic 14, Barış Hersek, Furkan Aldemir, Kerem Tunçeri 2, Cedi Osman, Kerem Gönlüm 4, Cenk Akyol 3, Oğuz Savaş 7, Barış Ermiş
1. Periyot: 13 - 13
2. Periyot: 12 - 13
3. Periyot: 16 - 13
4. Periyot: 23 - 19
Maç sonucu: 64 - 58

FIBA Dünya Kupası'nda C Grubu'nda oynadığı 3. maçta Türkiye, Ukrayna'ya 64-58 yenilerek gruptaki ikinci mağlubiyetini aldı ve ilk iki iddiasını zora soktu.

FIBA Dünya Kupası C Grubu'nda oynadığı ikinci maçta turnuvanın en büyük favorisi ABD'ye karşı uluslararası basketbol camiasının dikkatini çeken, başa baş bir performans sergileyen Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, Ukrayna karşısında ise hayal kırıklığına neden oldu.

Maçın 13-13 berabere biten ilk çeyreğine damgasını vuran düşük skor, ikinci çeyrekte de devam etti. İki takımın da hücumda ritmini bulamaması maçın dengesinin bir takımın lehine kaymasını engelledi. Ömer Aşık’ın bir kez daha boyalı alanı iyi kullandığı maçta Ukrayna Mishula’nın kritik anlarda gelen üçlükleri ile maçın içinde kaldı. Devreyi ise Türkiye ilk yarıyı 26-25 önde kapattı.

Maçın üçüncü çeyreğinin başında Barış Hersek ve Sinan Güler’in aldığı fauller Türkiye’nin savunma dengesini etkiledi. Bundan faydalanan Ukrayna zaman zaman sayıya daha kolay ulaşarak kendisine avantaj sağladı. Ukrayna 3. çeyrekte bulduğu 16 sayı ile son çeyreğe 41-39 önde girdi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinin ilk yarısına Ukrayna’nın hücum performansı damgasını vurdu. Bu dönemde şutlarla ve pota altı oyunuyla skor üreten Ukrayna farkı yediye kadar çıkardı. Bu noktadan itibaren Türkiye ritmini yine kazanıp farkı indirse de kazananı belirleyen Ukrayna’nın üçlükleri oldu. Son dakika içinde kullandığı tüm kritik şutlarda isabet sağlayan Ukrayna, maçı 64-58 kazandı.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER