ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 20:42

Derbide oynayacak mı ?

Derbide oynayacak mı ?

Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu önemli açıklamalarda bulundu.


Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu, sağlık heyeti ile birlikte 2 haftadır iyi bir çalışma programı gerçekleştirdiklerini ve hocanın izin vermesi durumunda hafta sonu sahada olmak istediğini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Emre Belözoğlu FB TV’ye yaptığı açıklamada, sakatlığının günden güne iyiye gittiğini ve kendisini de iyi hissettiğini belirterek, “2 hafta oldu. Uzun bir süre. Sağlık ekibimizle beraber, Fatih hoca önderliğinde iyi bir çalışma programı yapılmıştı. Şuan kendimi iyi hissediyorum. Fizik olarak bu iki haftada kaybettiklerimi kazanmak için ekstra çalıştım. Takımla antrenmanlarda bir sıkıntı olmaz ise, hoca hafta sonu izin verirse inşallah derbide sahada olmak istiyorum” dedi.

"LİGDEKİ EN BÜYÜK RAKİBİMİZİ BU ANLAMDA GERİYE ATMIŞ OLURUZ"

Belözoğlu, TT Arena’da oynanacak Galatasaray derbisinin kolay olmayacağını vurgulayarak, “Futbolda artık bazı duygular yok olmaya başladı. Biz futbolcular çok önceden bunun havasına girip keyfini yaşamaya çalışıyorduk. İnşallah örnek olabilecek bir derbi olur diye ümit ediyorum. Süper Kupa’da oynadığımız son maçta rakibimize ciddi bir üstünlük sağladık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Onlar da kendi sahalarında tabii ki bizim gibi ezeli rakibi olan bir takımı yenmek isteyeceklerdir. Kolay maç olmayacak. Derbi maçlarının hiçbir şekilde favorisi olmaz. O gün kim daha iyi konsantre olursa, kim daha çok kazanmaya inanırsa o avantajlıdır. Biz iyi hazırlanıyoruz. Milli takımlardan gelecek oyuncularımızın da sağlıklı bir şekilde dönmelerini temenni ediyorum. Onlara da başarılar diliyorum. Bir an önce takım halinde çalışmaya başlarsak Salı ve Çarşamba gibi beraber hazır oluruz diye ümit diyorum. Çünkü bizim adımıza çok önemli bir maç. İlk 8 haftada istediğimiz puanı yakalamak istiyoruz. Bu maçta da kayıpsız gitmek lazım. Bence ligdeki en büyük rakibimizi geriye atmış oluruz. Veya onları biraz daha kendi sahalarında sıkıntıya sokarsak, lig avantajlı bir hale döner diye düşünüyorum. Hafta sonu oynayacağımız derbi inşallah istediğimiz gibi, hedeflediğimiz gibi olur” diye konuştu.

“10 KİŞİ KALMAK ARTIK HERKESE KARŞI ÇOK ZOR”

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Belözoğlu, sezon başlarının her zaman için zor geçtiğini vurgulayarak, "Sezon başları her zaman tehlikelidir. Ne kadar sezon başı yaptığınız hazırlık maçları sizin lehinize gözükse de veya aleyhinize gözükse de sezon başları her zaman zordur. Çünkü takımlar artık hemen hemen aynı antrenman programlarını uyguluyorlar. Türkiye ligine iyi oyuncular gelmeye başladı. Bu anlamda sezona iyi bir giriş yaptık diyebiliriz. Konyaspor maçı da bunu perçinledi. Çünkü Konyaspor ligin iyi takımlarından bir tanesi. 10 kişi kalmamıza rağmen takım özellikle ikinci yarıda 10 kişiyle gösterdiği mücadeleyle maçı çevirmesini bildi. Bizim özgüvenimiz adına önemliydi. Sezon başında ilerleyen haftalarda kimse bu puanların nasıl kazanıldığını söylemeyecek. İyi oynadınız, kötü oynadınız demeyecek. Önemli olan bu periyotları kayıpsız geçmek. Hele ki kendi sahanızda oynuyorsanız. Bunu başardık diye düşünüyorum. 10 kişi kalmak artık herkese karşı çok zor. Kendi sahamızda her zaman avantajlı olsak da büyük taraftar ile beraber, yine de zorlu maçtı. Kazanmayı bildik, bütün arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER