ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 16:58

Demirören’den Aziz Yıldırım’a sert cevap

Demirörenden Aziz Yıldırıma sert cevap

Yıldırım Demirören “Burası Türkiye, dağ başı değil. Türkiye Futbol Federasyonu’nun olduğu yerde kimse hakem odası basamaz” dedi.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Toplantısı arasında yaptığı açıklamada, “Burası Türkiye, dağ başı değil. Türkiye Futbol Federasyonu’nun olduğu yerde kimse hakem odası basamaz” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın bu sezonki ikinci toplantısı Göksel Gümüşdağ başkanlığında sürüyor. Haliç Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe haricinde tüm takımların başkanları katıldı. Toplantıda ligin ilk 9 haftalık periyodunda yaşanan hakem hataları ve Passolig uygulaması ele alınıyor.

Toplantının uzun süreceği gerekçesiyle ara verilerek basın mensuplarına açıklama yapıldı.

GÜMÜŞDAĞ: "KULÜPLERİMİZİN TAMAMI TFF’YE GÜVENİYOR"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaptığı açıklamada, “Geçen hafta kulüp başkanlarımızla birlikte iki önemli konunun tartışılmasına kanaat getirdik. Bunlardan biri hakem hataları diğeri ise E-bilet ve Passolig uygulaması. Her iki konuda Türk futbolunun geleceği adına en üst düzeyde tartışılması gereken konular. Özellikle hakem hataları konusunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve MHK (Merkez Hakem Kurulu) Başkanı Zekeriya Alp’e taleplerimizi iletmek istedik. Kendileri bizi dinlediler ve görüşlerini paylaştılar. Bugünden itibaren bazı aksiyonlar üzerinde mutabık kaldık. Ümit ediyoruz ki hata paylarında hızlı bir gelişme sürecini tasarlayacağız. Kulüplerimizin tamamı MHK Başkanı, heyetine ve federasyona inanıyor, güveniyor. Ancak bu anlamda da yetersizliklerin olduğunu onlar da kabul ediyorlar. Bunlarla ilgili kararları aldık. Bu aksiyonları önümüzdeki süreçte göreceğiz” dedi.

“HAKEM ODASI BASMAYI KINIYORUZ”

Passolig uygulaması ile ilgili de konuşan Gümüşdağ, “Şunu kabul ediyoruz ki, sistem hızla rayına oturuyor. Ama sıfır hata payına ihtiyacımız var. Ben dahil tüm kulüp başkanları Passolig ile ilgili beklentilerimizi, isteklerimizi ilettik. Şüphesiz her iki konunun da takipçisi olacağız. Hakem odası basmanın toplantıya katılan 17 kulüp başkanı, MHK Başkanı ve TFF tarafından kınanmasına karar verdik. Kulüpler Birliği Vakfı 17 süper lig takımıyla bunları müzakere etti. Bunu kınama kararını aldık” diye konuştu.

DEMİRÖREN: “BURASI DAĞ BAŞI DEĞİL, KİMSE HAKEM ODASI BASAMAZ”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ise, “Türk futbolunun problemleri çok ve bunlardan biri de hakem hataları. Hatalar olacaktır ama düzeltmek için çalışacağız. Futbolun bugününü değil, ilerisini düşünmek zorundayız. Burada da art niyet aramadan, iyi niyetli çözümler aramalıyız. Türk futbolu maalesef istenilen seviyede değil. Herkes gerçekleri görmek zorunda. Gerçekleri görmez, sadece kavga ortamıyla beslenmeyi istersek futbolumuz daha da aşağılara gider. Herkes elini taşın altına koyacak. Türk bayrağının olduğu yerde, TFF’nin olduğu yerde kimse bir yeri basamaz. Basmak, ayrı bir tabir, gelip konuşmak ayrı bir tabirdir. Hakkı olan yönetici aşağıya inebilir ama inmemesi lazım. İnene bile ‘bastı’ denilen bir ülkede bu işleri çözemeyiz. ‘Basarız’ diyen herkesi kınıyorum. Burası Türkiye, burası dağ başı değil. TFF hakemi orada Türk bayrağı taşıyor. Buna hep beraber sahip çıkmamız lazım. Kişiler değil, kulüpler kalıcı. Biz hepimiz bir camiayı temsil ediyoruz. Camialar kalıcı olduğu sürece bizlerin yaptığı hatalar da camiaların yerini alıyor. Bunları engellememiz gerekiyor. Eğer kulüplerimiz mali problemlerini çözmezlerse çok büyük sorunlar Türk futbolu adına bizleri bekliyor” diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisi öncesinde takım halinde yenen yemekte, "Gerekirse hakem odası basarız" demişti.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER