ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 14:16

Demba Ba'nın kariyerinde Bilic farkı

Demba Banın kariyerinde Bilic farkı

Kariyerinde 9 farklı teknik adam ile çalışan Demba Ba, en iyi performanslarından birini Slaven Bilic’in takımı Beşiktaş ile yaşadı.


Çıktığı 17 maçta 15 gol atan Ba, Jose Mourinho ile Rafael Benitez’li Chelsea’deki performansını geride bıraktı.

Beşiktaş’ın Senegalli golcüsü Demba Ba, dün oynanan Kardemir Karabükspor maçında attığı 2 gol ile ligdeki gol sayısını 7’ye yükseltti. Spor Toto Süper Lig’in en golcü 3. oyuncusu konumunda bulunan 29 yaşındaki yıldız isim, siyah-beyazlı forma ile çıktığı 17 resmi mücadelede 15 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

9 FARKLI TEKNİK DİREKTÖR İLE ÇALIŞTI

Demba Ba, Beşiktaş’tan önceki durağı olan Chelsea’de 2 farklı hoca ile 51 maça çıktı. İspanyol teknik adam Rafael Benitez yönetimindeki İngiliz ekibi ile 22 maçta 6 gol kaydeden Ba, Jose Mourinho’lu Chelsea’de ise 29 maçta rakip fileleri 8 kez havalandırdı. 2014-2015 sezonu öncesi Beşiktaş’a transfer olan yetenekli oyuncu, çıktığı 17 maçta 15 gol atarak Benitez ve Mourinho’nun öğrencisiyken elde ettiği performansını geride bıraktı.

DEMBA BA ATIYOR, BEŞİKTAŞ KAYBETMİYOR

Öte yandan Beşiktaş, Demba Ba’nın gol sevinci yaşadığı 9 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmedi. UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde Feyenoord ile oynanan karşılaşmada hat-trick yaparak takımına turu getiren isim olan yıldız oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’nde ise Tottenham, Asteras Tripolis ve Partizan ile oynanan iki maçta da gol sevinci yaşadı. Beşiktaş bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Yıldız oyuncu Spor Toto Süper Lig’de ise Sivasspor, Başakşehir, Kasımpaşa ve Karabükspor maçlarında rakip fileleri havalandırmayı başardı. Siyah-beyazlılar bu karşılaşmalarda ise puan kaybı yaşamadı.

Demba Ba’nın çalıştığı teknik direktörlere göre performansı şöyle:

Beşiktaş (Slaven Bilic) 17 maç, 15 gol
Chelsea (Jose Mourinho) 29 maç, 8 gol
Chelsea (Rafael Benitez) 22 maç, 6 gol
Newcastle United (Alan Pardew) 58 maç, 29 gol
West Ham United (Avram Grant) 13 gol
TSG 1899 Hoffenheim (Ralf Rangnick) 106 maç, 40 gol
Excelsior Mouscron (Marc Brys) 2 maç, golü yok
Excelsior Mouscron (Ariel Jacobs) 7 maç, 7 gol
Excelsior Mouscron (Gil Vandenbrouk) 3 maç, 1 gol 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER