ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 15:29

Cüneyt Çakır'ın sağlık durumu

Cüneyt Çakırın sağlık durumu

Spor Toto Süper Lig’de bugün oynanan Gençlerbirliği - Kardemir Karabükspor maçının ikinci yarısına çıkamayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın hastalığının ’akciğer sönmesi’ olarak tabir edilen ’Pnömotoraks’ olduğu öğrenildi.


Spor Toto Süper Lig 10. hafta maçında 13.30 başlayan Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçında FIFA Kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır rahatsızlandı ve maçın ikinci yarısında sahaya çıkamadı.

Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanan Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçının devre arasında rahatsızlanan ve karşılaşmanın ikinci yarısına çıkamayan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ciğerlerinde hava biriken Çakır'ın hastanede operasyon geçirdiği ve durumunun iyi olduğu bildirildi.

Hastane kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Ankara Güven Hastanesi’nde ameliyat olan FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır’ın akciğer sönmesi olarak bilinen ’pnömotoraks’ hastası olduğu belirtildi. Dolayısıyla Cüneyt Çakır’ın belirli bir süre ağır eforlardan kaçınması tedavi basamağının ilk aşaması. Uzmanlara göre Çakır’ın ’ilk devreyi kapattığı’ ikinci devre düdük çalmaya devam edebileceği belirtiliyor.

Doktoru konuştu

Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan hakem Cüneyt Çakır'ın tedavisini yürüten Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, "Yapılan ameliyat ile göğüs boşluğuna müdahale edildi ve buradaki havanın ortadan kalkması için gerekli tıbbi tedavi devam ediyor" dedi.

Bu rahatsızlık bazen enfeksiyon gibi durumlardan olur ki zaten kendi bir süre önce gribal bir olay geçirmiş. Rahatsızlığın böyle bir olay sonrasında gelişen bir durum olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yönde değerlendirmelerimiz sürüyor. Yapılan tedavi sonrasında normal spor hayatına devam edecektir."

 "Morali iyi"

Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır ise yaşanan rahatsızlık sonrası gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: 

"Doktorlarımıza, federasyon ile hastane yetkililerine ve sevenlerinin ilgisine teşekkür ediyorum. Güçlü olduğuna inanıyorum. Çok düzgün yaşantısı olan, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkları olmayan birisi olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Morali de iyi, zamana ihtiyacımız var. Her zaman müsabakalarında dualarıyla kendini destekleyen Türk halkının yine dualarını esirgemeyeceğini düşünüyorum." 

Cüneyt Çakır'ın daha önce yaşadığı rahatsızlıkla ilgili herhangi şikayeti olmadığını dile getiren Çakır, "Herhangi bir sakatlık anında antrenmanını veya maçını aksatmayacak kadar metanetli ve güçlü biridir. İlk yarının son 15 dakikasına da böyle tamamlamış. Oyuncuların da 'hocam iyi misin' diye yaklaşımları olmuş. Keşke o dakikada bıraksaydı ama sorumluluk olarak devreyi bitirip arkadaşlarına devretmeyi düşünmüş. Biz de hastaneden çıkacağı günü bekliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı. 

MHK BAŞKANI ZEKERİYA ALP: "CÜNEYT ÇAKIR'IN SAĞLIK DURUMU İYİ, 2-3 GÜN İÇERİSİNDE TABURCU OLACAK"

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, akciğerinde hava birikimi nedeniyle operasyon geçiren FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve 2-3 gün içerisinde taburcu edileceğini açıkladı.

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Cüneyt Çakır'ın başarılı bir akciğer operasyonu geçirdiğini ifade ederek, "Herhangi bir sorun yok. Kendisi şu an müşahede altında. Hocamızın sağlıklı olduğu yönünde sevindirici haber aldık. 2-3 gün içerisinde de taburcu olacak" dedi.

TFF'DEN CÜNEYT ÇAKIR'A "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), akciğerindeki hava birikimi nedeniyle operasyon geçiren FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

TFF'den "geçmiş olsun" mesajında şu ifadeler kullanıldı:

"FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, bugün oynanan Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor karşılaşmasının ilk yarısının sonunda bir rahatsızlık yaşadı ve müsabakanın ikinci yarısına çıkamadı. Yapılan kontrollerin ardından akciğerinde hava birikimi olduğu tespit edilen Çakır, başarılı bir operasyon geçirdi. Sağlık durumu iyi olan ve 10 gün içerisinde antrenmanlara başlaması beklenen Cüneyt Çakır'a geçmiş olsun der, başarılı hakemimizin en kısa sürede tekrar sahalara dönmesini temenni ederiz."

FIFA KOKARTLI HAKEM ONGUN: 'CÜNEYT ÇAKIR'IN DURUMU İYİ"

FIFA kokartlı hakem Tarık Ongun, bugün ameliyat olan Cüneyt Çakır'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Ankara Güven Hastanesi önünde Çakır'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulunan Ongun, "Durumu gayet iyi. 2-3 gün istirahat edecek. 10 güne kadar da antrenmanlara başlayacak. Rahatsızlandığını ifade etti, o nedenle hastaneye geldiler. Gerekli işlemler yapıldı. Şu anda odada istirahat ediyor. Hiçbir problem yok. Hatta basın mensuplarının burada olduğunu ilettim. Kendisi de çok selam söyledi, iyi görevler diledi" şeklinde konuştu.

Ongun, Çakır'ın ailesinden ziyaretçilerin de gelebileceğini kaydetti.

PNÖMOTORAKS NEDİR

Akciğer zarının yırtılması ve akciğerin hava kaçırması durumunun tıptaki karşılığı olan ’Pnömotoraks’ın tüp ile tedavisi mümkün. Genellikle zayıf, uzun boylu gençlerde görülebilen bir hastalık. Ağır darbe alımı ya da sigara kullanımı sonucu ortaya çıkabiliyor. Genelde iki kez ortaya çıkması ameliyatı kaçınılmaz kılıyor.

Pnömotoraks geçirenlerde, özellikle de altta yatan akciğer hastalığı olanlarda, olayın tekrar etme riski bulunuyor. Bu kişilerin ağır efor ve spordan, sigaradan kaçınması gerekiyor.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER