ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ocak 2014 Pazartesi 14:14

Cüneyt Çakır'ın duygu dolu anları

Cüneyt Çakırın duygu dolu anları

2014 Dünya Kupası'nda düdük çalacak hakem Cüneyt Çakır, düzenlenen basın toplantısında duygularına hakim olamadı.


2014 Dünya Kupası'nda düdük çalacak hakem Cüneyt Çakır, düzenlenen basın toplantısında duygularına hakim olamadı.

Önümüzdeki Haziran ve Temmuz aylarında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda görev yapacak olan hakemlerimiz Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun, TFF tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı.
Medya ve kamuoyu ile buluşulduğu toplantıda ilk sözü alan TFF Başkanı Yıldırım Demirören oldu ve şu konuşmayı yaptı:

"Yönetim olarak ne katkımız oldu? Sadece arkalarında durmak. Gerçek başarı Sayın Zekeriya Alp ve ekibinin. Futbol herkesin bilip bilmeden konuştuğu bir olgu. Cüneyt Hocamıza başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun"

MHK Başkanı Zekeriya Alp ise nostaljik bir anı ile Cüneyt Çakır ve arkadaşlarının Dünya Kupası'nda görev yapmalarını değerlendirdi.

Zekeriya Alp; "40 yıl önce bizim final maçımızı, Doğan Babacan ağabeyin yönettiği final maçını kazanmış ve kupayı kaldırmıştık. O final sonrasında Doğan Ağabey Dünya Kupası'na gidip maç yönetmişti. 40 yıl sonra MHK'da görev yapıyoruz ve Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'na gittiğini duyduğumda 40 yıl önceki kupa sevincimi yaşadım. Hepsine teşekkür ediyorum. Burada önemli olan Dünya Kupası'nda maç yönetmek. Temennimiz en iyi maçları yönetip Türk Kamuoyunu en iyi şekilde temsil etmeleri" diye konuştu.

Cüneyt Çakır ise "Bir hayalim vardı. Bu sözü hepiniz çok iyi hatırlarsınız Martin lUther King'in sözünü. Ben de hakemliğe adım attığımdan beri bu hayal için çalıştım. Son bir yılın 156 gününü evden dışarıda geçirdik. 240 antrenman yaptık. 56 maç yönettik çok çalıştık Artık Türk hakemliğinin ayağa kalkma zamanıdır. Önümüzdeki süreçte daha fazla çalışıp, elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Burada hepimiz başarıya sahipleniyoruz. Önemli olan kalıcı olmak. Kalıcı olmak için çok daha fazla çalışmalıyız. Ne zaman bir büyük organizasyon olsa tek hedefimiz Türk hakemliğinin ona da temsil edilmesidir. Bir pencere açtık ve artık geleceği görebiliyoruz. Genç hakem arkadaşlarımız da o pencereden baktığı anda DÜNYA kupası Finalleri görecek. Gönül isterdi ki Milli takımımız ile birlikte turnuvada yer almak ama olmadı inşallah başka turnuvalarda olacak.

Üç yıl önce Kolombiya U 17 Dünya Kupası ve Afrika Şampiyonası'na, Euro 2012 Avrupa Şampiyonası' na katıldık. Artık tecrübeliyiz. Dünya Kupası'nda gol teknolojisi uygulanacak ve bu uygulamayı ilk gören hakemler olacağız. Futbol benim için büyük bir tutku, hakemlik benim için büyük bir aşk ve bu aşka o katar bağlıyım ki, yarın onu kaybedecek gibi seviyorum. Hepinizin desteğine ve güvenine ihtiyacımız var. Şu anda yanımızda olan 1974 yılında görev yapmış Doğan Babacan' a teşekkür ederim. Sayın Şenez Erzik'e TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Empati yapıp kendilerini bizim yerimize koyan sayın basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bize emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aileme teşekkür ediyorum. Sevgili Bahattin Duran, Tarık Ongun'a kader arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Bahattin Duran : "994 yılında hakemliği başladım ve sayın Doğan Babacan'ın açtığı yolda yürüdük. Bize de Dünya Kupası'na katılan ilk yardımcı hakemler olduk.

Bu işe emek verdik, işimizden, ailemizden zaman ayırıp bu işe emek verdik. Cüneyt Hoca ile eşimden oğlumdan fazla görüşme zamanım oldu. Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören ve ekibine birçok kişiye teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Tarık Ongun da; "Çocukluk aşkım futbol ve futbolun en büyük organizasyonunda görev yapmak çok gurur verici. Hakem arkadaşlarımızla birlikte çok özel günler yaşadık ekip hocamız Cüneyt Çakır'ın önderliğinde daha da iyi günler göreceğiz. Uzun bir yolda ilerledik çok emek verdik. Bize her türlü desteğini veren Şenes Erzik Bey ve tüm TFF yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Çalışmanın sonu yok. Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde yine çok çalışarak hazır olacağız" dedi.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER