ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 15:16

Cüneyt Çakır için olay sözler

Cüneyt Çakır için olay sözler

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'dan Fenerbahçe maçının hakemi Cüneyt Çakır hakkında olay sözler...


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "Geçtiğimiz iki ay içinde ciddi bilgi kirliliği, hatta saldırı Galatasaray'a musallat oldu. Bu sadece bana değil, yönetime değil, bütün camiaya dönük saldırıydı" dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda aday olmayan mevcut başkan Aysal, spor medyasının müdürleri ve temsilcileriyle bir araya geldi. Türk Telekom Arena'daki kulüp merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Aysal, başkanlıkta bulunduğu 3,5 yılın değerlendirmesini yaptı.

Dönemini tamamlarken bazı soru işaretlerinin kimsenin kafasında kalmasını istemediğini belirten başkan Aysal, şöyle konuştu:

"Bunları beraberce aydınlatalım, Galatasaray'da bir dönemi de böylece kapatmış oluruz. Medya, benim için gerçekten geçtiğimiz 3,5 sene içinde çok önemli deneyimin kaynağı oldu. Çok iyi bilmediğim ve her gün biraz daha iyi anlamaya çalıştığım, ufkumu genişleten bir bilgi kaynağı olarak bana yardımcı ve destek oldunuz. Günün gerçeklerini bir şekilde beraber yaşadık. Ama geçtiğimiz iki ay içinde ciddi bilgi kirliliği, hatta saldırı Galatasaray'a musallat oldu. Bu sadece bana değil, yönetime değil, bütün camiaya dönük saldırıydı. Bazı televizyon programları spor programı olmaktan çıkıp, magazin programı haline geldi. Ufak konular ve gerçeklerden çok büyük yanlışlar oluşturuldu."

Tartışma konusu olan konulara değinen başkan Aysal, Riva'daki arazi ve Galatasaray'ın varlık satışları konusunda bilgi vererek, şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray'ın en büyük değerlerinden biri Riva. Göreve geldikten hemen sonra bana her türlü yetki verildi. Satmak, kiralama, inşaat yapmak ve projelendirmek konusunda elim serbestti. Bu çok sıkıntılı günlerimizde dahi Riva'ya dokunmadım. Galatasaray'ın bütün değerlerini, bugüne kadar üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan, hiçbirini harcamadan bugüne getirdim. Benden sonraki başkana da bu şekilde teslim edeceğim. Ama projelendirdim. Benim görevim bir proje yapmaktı. Borçlarımız var. Borçlar bana miras olarak geldi. Borçların aşağı yukarı miktarı her şeye rağmen aynı. Bu borçlardan da kurtulmak görevimiz. Bununla ilgili projelendirme yaptım. Gayrimenkullerimizin bir çatı altında toplanıp, bunun gayrimenkul yatırım ortaklığı veya yatırım fonu formülü üzerinde değerlendirilmesi, böylece 100 liralık arazimizin, projelendirildikten sonra 200 liraya çıkarılması, 100'lük rakamın başka bir haslete çıkarılması ama artı değerin de borçların ödenmesi ve böylece borç yükümüzün hafifletilmesi yönünde çalışmalarımız oldu. 2014'te 13 Nisan'da gerçekleştirilen genel kurula bu şekilde izah ettim."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER