ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Mart 2014 Pazartesi 17:29

Cimbom dünya yıldızı için harekete geçti

Cimbom dünya yıldızı için harekete geçti

Roberto Mancini, ünlü golcü Edin Dzeko'yu ikna için Bosna'ya uçtu.


Galatasaray'ın Manchester City’nin yıldızı Edin Dzeko'nun transferi için harekete geçtiği iddia edildi. Sarı-kırmızılı ekibin Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de Dzeko'yu ikna için Sarajevo'ya gittiği ifade ediliyor.

Açık Mert Korkusuz'da yer alan habere göre sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Drogba ile bir türlü kontrat yenilenememesi ipleri kopma noktasına getirdi. Galatasaray’ın şampiyonluk iddiasını sürdürebilmesi için büyük önem taşıyan Çaykur Rizespor maçında, takımın en fazla kazanan oyuncusu Didier Drogba hiçbir sakatlığı olmamasına rağmen maç kadrosuna alınmadı. Fildişili yıldız futbolcu bunun üzerine soluğu Londra’da aldı.

Sarajevo'ya uçtu!

Burak Yılmaz ve Umut Bulut’un ise Ç.Rizespor karşısında yüzde 100'lük gol pozisyonlarından yararlanamaması, Drogba’nın form düşüklüğü ve sözleşme imzalamaya yanaşmaması üzerine Mancini harekete geçti. İtalyan hoca, daha önce Manchester City’den de öğrencisi olan Bosna Hersek’li yıldız futbolcu Edin Dzeko ile görüşmek üzere bu sabah 07:40'ta Türk Hava Yolları’nın TK1021 sefer sayılı uçağıyla Sarajevo’ya gitti.

Dzeko’yu kadrosunda görmek istediği bilinen Mancini’nin işi şansa bırakmamak için Sarajevo’ya gittiği iddia edildi. Hafta içerisinde Mısır ile karşılacak olan Bosna Hersek A Milli Takım kampında bulunan Dzeko ile yapılacak transfer görüşmelerine bir dönem Galatasaray forması da giyen Elvir Baliç’in de katılacağı iddia edildi.

Aslan'a sıcak bakıyor

Pellegrini’nin teknik direktörlüğe gelmesiyle ilk 11'de fazla forma şansı bulamayan Dzeko, Manchester City’de birlikte çalıştığı Roberto Mancini ile yeniden çalışmaya hayli sıcak bakıyor. 27 yaşındaki oyuncunun kulübüyle sözleşmesi 30 Haziran 2015 tarihinde sona eriyor.

Boşnak yıldızın en büyük taliplilerinin arasında Borussia Dortmund da gösteriliyor. Bundesliga devi, sezon sonunda Bayern Münih’e imza atacak Lewandowski’nin boşluğunu Dzeko ile doldurmak istiyor. Bu nedenle işi şansa bırakmak istemeyen Mancini, yıldız oyuncu ile arasındaki güçlü bağı da kullanarak Dzeko’ya Galatasaray formasını giydirmeyi planlıyor.

Bu sezon Premier Lig’de 20 maçta forma giyen Dzeko, 7 gol 5 asistle oynadı. Boşnak yıldız, Şampiyonlar Ligi’nde ise 2 golün altına imza attı.

Edin Dzeko kimdir?

Doğum tarihi: 17.03.1986
Uyruk: Bosna-Hersek
Pozisyonu: Forvet-santrfor
Kullandığı ayak: Her ikisi de
Boy: 1,92
Şu anki takımı: Manchester City

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER