ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:35

Cimbom Burak konusunda Lazio ile anlaşamadı

Cimbom Burak konusunda Lazio ile anlaşamadı

Lazio'yla Burak Yılmaz konusunda görüşen Galatasaray yönetimi son noktayı koydu: Burak Galatasaray'da kalıyor.


Uzun süredir Burak Yılmaz'ı renklerine katmak istediği spor kulislerinde konuşulan İtalyan Serie A takımlarından Lazio yetkilileriyle buluşmak üzere Roma'ya gelen Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun, 2 saatlik görüşmenin ardından buradaki Türk gazetecilere açıklama yaptı.

SADECE BURAK İÇİN DEĞİL

Muslera transferinden beri Lazio ile çok iyi ilişkiler içinde olduklarını dile getiren Tulun, "Başkanlar birbirleriyle dost. 1 ay önce bizden Burak talepleri oldu. Aslında önce Fiorentina'nın ardından da Lazio'nun oldu. İkisine de teşekkür ettik. Türk futbolcu kıymetli. Burak gibi bir futbolcunun yerini dolduramayız" dedi. 

Bu konuda görüşmelerin artık sona erdiğinin altını çizen Tulun, "Burak Galatasaray'da kalıyor" diye son noktayı koydu.

İKİ KANAT OYUNCUSU TEKLİFİ İÇİN GELDİK

Galatasaray'ın sadece 18 milyon Euro'ya Burak'ı satabileceği iddialarıyla ilgili Tulun, "O defter 10-15 gün evvel kapandı zaten. Biz satmayacağımızı başkanlar seviyesinde de bildirmiştik" diye konuştu. 

Bunun üzerine, Roma'ya neden geldikleri sorulan Tulun, "Lazio 'Yeriniz boşaldı, 2 kanat oyuncumuz var, görüşelim' dedi. Başkan da 'Nezaket icabı git görüş' dedi. Gittik görüştük.  Bize önce bu iki kanat oyuncusunu münferit söylediler. Sonra pakete Burak'ı da dahil etmek istediler" diye sözlerini sürdürdü.

BURAK'IN MEMNUNİYETSİZLİĞİ SADECE BİR TEMENNİ

Burak Yılmaz ve Fatih Terim arasında bir problem olduğu iddialarını da yanıtlayan Tulun, "Problem yok. İki tane lig maçı oynadı. İkisinde de gol attı" dedi.

İtalyan medyasında Burak Yılmaz'ın, takımda memnuniyetsiz olduğu yorumları yapıldığı aktarılan Tulun, "Bu sadece bir temenni" demekle yetindi.

BURAK'I ÇOK İSTEYEN VAR

Burak Yılmaz'a çok talep geldiğini söyleyen Tulun, "Ancak biz hiçbir zaman vermeyi düşünmedik. Fiorentina da ciddi bir para teklif etmişti. Bu 10 milyon Euro'nun üzerindeydi. Türk futbolcu, Burak Yılmaz kıymetli.

Burak'ın performansı da ortada. Yaşı daha 28. Umarım futbol hayatını Galatasaray'da tamamlar" temennisinde bulundu. 

Tulun, çok büyük bir fırsat çıkmadığı sürece transfer döneminin Galatasaray için kapandığını açıkladı.

TRİBÜNDE OTURTMAK İÇİN YABANCI ALMAM

Bülent Tulun, Lazio'nun önerdiği iki kanat oyuncusu için de anlaşmaya varamadıklarını dile getirerek, bunun nedenini şöyle açıkladı: "Zaten 6+0 uygulamasından sonra yine tribünde oturacak futbolcu için mi para vereceğiz? Galatasaray seviyesinde bir oyuncu almak istediğiniz zaman 3 yıllık mukavele ile nereden baksanız 10-15 milyon Euro'luk bir borç yazar bize. Pek akıllıca bir iş değil. Umarım federasyon bu kararından yakın zamanda döner. Milli takımın aldığı başarısız sonuçlar üzerine yabancı kısıtlaması getirildi. Türkiye'de geçen sene oynayan yabancı futbolcu oranı \%29-30. İspanya'da \%65 ve Avrupa şampiyonu. Yabancı sınırlaması hiç olmasın demiyoruz ki. Bunun mantık çerçevesinde olması gerek."

SNEİJDER'I DA GÖZDEN ÇIKARAMAYIZ

Yine İtalyan ekiplerinden A.C. Milan'ın, Wesley Sneijder'ı istediğine dair iddialar sorulan Tulun, "Sneijder'ı da isteyenler var ama nasıl ki Burak'ı gözden çıkaramazsak onu da çıkaramayız" diye cevap verdi.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER