ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 10:29

Cim Bom, Almanya'da zafer peşinde

Cim Bom, Almanyada zafer peşinde

Galatasaray, Almanya'nın Borussia Dortmund takımına konuk oluyor.


Galatasaray, bu akşam UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 4. maçında Almanya'nın Borussia Dortmund takımına konuk oluyor.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ:

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Sokratis, Durm, İlkay, Bender, Mkhitaryan, Kagawa, Reus, Aubameyang

GALATASARAY: Muslera, Tarık, Semih, Chedjou, Telles, Melo, Dzemaili, Selçuk, Hamit, Sneijder, Burak

STAT: Signal İduna Park 

SAAT: 21.45 

YAYIN: STAR 

HAKEM: Pavel Kralovec

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli:

"Biz beklentileri biliyoruz. Maçı kazanmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız"

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda, yarın Alman temsilcisi Borussia Dortmund ile karşılaşacak Galatasaray’da, teknik direktör Cesare Prandelli, kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İtalyan teknik adam Prandelli ve futbolculardan Selçuk İnan, mücadelenin oynanacağı Signal Iduna Park’ta basın toplantısı düzenledi.

Şampiyonlar Ligi’nde büyük takımlara karşı oynadıklarını, Borussia Dortmund’un da Avrupa’nın önde gelen büyük takımlardan birisi olduğunu  belirten Prandelli, yarın üst seviyede olan, belli bir düzeni tutturmuş, uzun yıllardan beri aynı hedefle aynı teknik adamla çalışan bir takım ile karşılaşacaklarını söyledi.

Prandelli, şöyle devam etti:

"Biz beklentileri biliyoruz. Biz de her top için savaşacağız. Maçı kazanmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Maça hazırlanırken her  zaman rakibi nasıl zorlayabilirsin, nasıl gol atabilirsin diye düşünüyorum. Her seferinde de ben bunun üzerine çalışırım. Borussia Dortmund derinliği kesebilen, rakip takımın derinliğini kapatabilen bir takım. O yüzden bizim biraz daha agresif olmamız gerekiyor. Takım halinde hareket edip, her topu kovalayıp, derinliği görebilirsek, Borussia Dortmund’u zor duruma düşürürüz. Bizim hedefimiz bu." 

Sarı kırmızılı ekibin yarın nasıl bir kadroyla maça çıkacağı yönündeki soru üzerine Prandelli, şu yanıtı verdi:

"Oynayan önemli değil, esas önemli konu oynayan kişinin motive olup takımı taşıyabilmesi. O yüzden oyuncu değişirse, bu oyuncunun katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray’ın belli bir imajı var ve bizim imajımız da her zaman agresif oynamak. Rakip takıma baskı yapmak. Bunu her zaman ortaya koymayı çalışıyoruz. Hedefimiz bu."

Maçta dengeli oynamaları gerektiğini vurgulayan Prandelli, "Sadece ofansı düşünerek, defansı unutmamak gerekiyor. Defansı düşünerek, ofansı unutmamak gerekiyor. İki duruşu da iyi sergilemek gerekiyor.  Dengeyi tutturmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

 "25 milyon taraftarımız var, bu bizim şansımız"

Şampiyonlar Ligi’nde son yıllarında 8 takımın öne çıktığını ve diğer bütün takımların her zaman bu 8 takıma karşı zorlandıklarına işaret eden Prandelli, "Baktığımızda bizim için bu büyük bir deneyim. Çünkü katmak istediğimiz değerleri yavaş yavaş toparlayabiliyoruz. Bizim 25 milyon taraftarımız var, bu bizim şansımız. Biz bunun motivesi ile kendimizi daha çok gösterebiliriz" dedi.

Belirli hedefler olduğunda, belirli çalışmalar olduğunda nerelere varılabileceği konusunda Borussia Dortmund’un bir örnek olabileceğini belirten İtalyan teknik adam, "Galatasaray’ın da hedefi bu olmalı. İlerleyen yıllarda sarı-kırmızılı ekip de hedeflerini daha yükseltebilmeli" ifadesini kullandı.

"Bizden beklentilerini yanıtsız bırakmayacağız"

‘’Bizim her zaman taraftarlarımız için maça çıkmamız gerekiyor. Bununla ilgili milli takım deneyiminden geldiğim için gurbetçilerin daha çok ne hissettiğini biliyorum’’ diyen Prandelli, bunu düşünerek Galatasaray’ın kendisini daha çok göstermesi gerektiğini ifade etti.

Gurbetçilerin kendilerini daha rahat hissetmesi için her zaman Galatasaray’ın kazanmasını istediğini belirten Prandelli, "Bizden beklentilerini yanıtsız bırakmamamız gerekiyor. Biz, yarın yüreğimizi ortaya koyacağız. Ruhumuzu yansıtmaya çalışacağız ve maçı kazanmaya çalışacağız’’ diye konuştu.

Prandelli, yarın büyük bir takıma karşı oynayacaklarını ancak bazen işlerin istenildiği gibi gitmeyebileceğini belirterek, "Eğer gitmezse de en önemlisi başımız dik sahadan ayrılmak ve her zaman yüzde yüzümüzü verebilmek" dedi.

Selçuk İnan: "Ufacık bir umut olsa bile biz bunun peşinden gideriz"

Futbolculardan Selçuk İnan da yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Borussia  Dortmund’un ne kadar güçlü olduğunun farkındayız ancak biz de güçlü bir takımız. Büyük bir takımız. Biz buraya kazanmaya geldik. Bundan iki sene önce de 'böyle bir gruptan çıkamaz' diyen herkesi mahcup etmiştik. Bunu tekrarlamak istiyoruz. İşimizin çok zor olduğunun farkındayız ancak ufacık bir umut olsa bile biz bunun peşinden gideriz, sonuna kadar. Galatasaray camiasına, Galatasaray takımına yakışanı yapmak istiyoruz. Yarın maçı da kazanmak istiyoruz." 

Galatasaray’daki yönetim değişikliği sonrasında Florya’daki havanın nasıl olduğu yönündeki bir soruya Selçuk İnan, "Tabi yeni yönetimin, yeni başkanımızın gelmesi ekstra motive ediyor. Biz yalnız bırakıldık cümlesi yanlış olur ama Abdurrahim (Albayrak) ağabeyin Ali  (Dürüst) ağabeyin olması bizim için tabi ki önemli. Çünkü yakından tanıyan insanlardı. Bizim için bunun ekstra bir motivasyonu olabilir" diye konuştu.

 "Gol atmanın öncesinde 3 puan almak daha önemli"

Şampiyonlar Ligi’nde 3 yıldan beri gol atamadığının hatırlatılması üzerine tecrübeli oyuncu şunları söyledi:

"İnşallah atarım. Kim istemez gol atmayı. Şampiyonlar Ligi’ndeki üçüncü senem, tabi ki ben de gol atmak isterim ama gol atmanın öncesinde yarın üç puan almak daha önemli. Hem üç puan alıp, hem gol atarsam ne mutlu bana.".’’

Bu sene beklemedikleri mağlubiyetler aldıklarını ifade eden Selçuk İnan, "Bu sene aslında istemediğimiz, beklemediğimiz mağlubiyetler aldık. Bu bize yakışmadı. Biz de bunu düzeltmeye çalışıyoruz" dedi.

"İki senedir Avrupa’da birçok büyük takımı yendik" diyen tecrübeli orta saha oyuncusu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yine bunları devam ettirmek istiyoruz. Hatalar yaptık. Bu hatalardan dersler çıkardık. Bundan sonraki Şampiyonlar Ligi maçlarında Galatasaray’ın özlediği, bildiği galibiyetleri yeniden yaşatacağız." 

Galatasaray, bu akşam son antrenmanını yaptıktan sonra kampa girecek. 

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Klopp: "Güçlü bir Galatasaray bekliyorum"

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda yarın Galatasaray ile karşılaşacak Borussia Dortmund'da teknik direktör Jürgen Klopp, yarınki maçta güçlü bir Galatasaray beklediğini söyledi.

Klopp, maçın oynanacağı Siganal Iduna Park Stadı’nda, futbolculardan Sebastian Kehl ile bir basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray’ın tehlikeli bir takım olduğunu ve iyi futbol oynadığını vurgulayan Klopp ancak ilk maçın kendileri için mükemmel geçtiğini söyledi.

Galatasaray’ın hedefinin grupta kendi durumunu iyileştirmek olduğunu, sarı-kırmızılı ekibin alacağı 3 puanla gruptaki dengelerin değişebileceğini ifade eden Klopp, ''Güçlü bir Galatasaray bekliyorum" dedi.

Galatasaray’ın gol yememek için defans mı yoksa gol atmak için hücum mu yapacağı yönündeki  beklentisinin sorulması üzerine Klopp,  "İkisi de olmayacak. Öz güveni yüksek bir  rakip bekliyoruz. Biz de buna göre oynayacağız" ifadesini kullandı.

Türkiye'de, "Benim yöneticilerim Türk olsaydı ben bugün bu görevde olamazdım" şeklinde bir ifade kullandığının hatırlatılması ve bununla ilgili olarak Türkiye’deki futbolu nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine Klopp, "Ben Galatasaray yönetimini tanımıyorum. Eskisini de yenisini de. Ben sadece bu tür durumlarda sakinliğin yardımcı olacağını söyledim" diye konuştu. 

Klopp, bu durumlarda sakinliğin Türkiye’de mümkün olmayacağını, gazetecilerin de bunu bildiğini ifade ederek, "Ben Türk futboluna yardım edemem. Bunu kendiniz yapabilirsiniz" dedi.

Borussia Dortmund’un Bundesliga’da kötü sonuçlar aldığını ancak Şampiyonlar Ligi’ndeki etkili oyunuyla ilgili bir değerlendirme yapan Klopp, Şampiyonlar Ligi’nde gerekli olan golleri attıklarını, Bundesliga’da ise fırsatları değerlendiremediklerini söyledi.

Şampiyonlar Ligi’nde daha az kişisel hata yaptıklarını belirten Klopp, "Biz sadece hataları değil, neyi daha iyi yapabiliriz diye de konuşuyoruz" dedi.

Ligde son oynadıkları ve 2-1 yenildikleri Bayern Münih maçında ilk yarıda yapmak istediklerini gerçekleştirdiklerine işaret eden Klopp, ikinci yarıda ise bunu yapamadıklarını kaydetti.

Kehl'in görüşleri

Futbolculardan Sebastian Kehl de Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) göre Şampiyonlar Ligi’nde iyi sonuçlar aldıklarına dikkati çekerek, yarın da yine böyle bir başarı yaşamak istediklerini söyledi.

Borussia Dortmund'da yıllar önceki kriz dönemlerini yaşadığını ve bunları hatırladığını ancak üst üste 5 kez mağlup olmayı şimdiye kadar yaşamadığını belirten Kehl, "Bu bizim için yeni bir durum. Takım içinde konuşuyoruz. Birbirimize yardım ediyoruz" dedi.

Kehl, takım içinde sükunet olması durumunda bundan sonra ligde de yeniden maç kazanabileceklerine inandığını kaydetti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER