ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2013 Salı 16:05

Carlos'a göre puan durumu önemli değil

Carlosa göre puan durumu önemli değil

Spor Toto Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak olan Sivasspor bu karşılaşmanın hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenman ile sürdürdü.


Kırmızı-beyazlı ekip Kayseri Erciyessspor karşılaşmasının hazırlıklarını Teknik Direktör Roberto Carlos yönetiminde kulüp tesislerinde yaptığı antreman ile sürdürdü. Antrenman öncesi futbolcular ile saha ortasında 15 dakika süren bir toplantı yapan Roberto Carlos futbolcuları sert bir dille uyardı. Carlos futbolculara, "İdmandan kaçan ve çok mazeret üreten futbolcu istemiyorum." dedi. Toplantı sonrası pas çalışması ile başlayan idman daha sonra çift kale maçla sona erdi. Bugünkü antrenmana hafif sakatlığı bulunan Aatıf ve izinli olan Kamil katılmadı. İdman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Carlos, "Trabzonspor karşılaşmasının ilk yarısı biraz sert geçen bir karşılaşma oldu. İkinci yarı üstünlüğü elimize geçirmeyi başardık. Trabzonspor'dan istatistik olarak üstünlüğümüz vardı. İyi işler yaptık. Takım olarak doğru yoldayız." dedi.

'ERCİYES MAÇI ZOR'

Cuma günü konuk edecekleri Kayseri Erciyesspor karşılaşması için ise Carlos, "Benim için açıkçası ligdeki puan durumları çok önemli değil. Çünkü ligin alt sırasındaki takımlar ligin ilk 5 sırasındaki takımlara göre daha iyi bir oyun ortaya koyabiliyorlar. Bunun için Kayseri Erciyesspor karşılaşmasının tehlikeli ve zor bir karşılaşma olacağını biliyoruz. Ona göre taktiksel bir oyun içerisinde olacağız. Ofansif olarak iyi işler yapmaya çalışacağız. Sabırlı oynayacağız. Gereken zamanda golü bulmaya çalışacağız. Asıl önemli olan ise bu karşılaşmayı kazanmamız durumunda alacağımız puanlar ile ligin çok üst sıralarına yükselebileceğiz. Bunu için bu karşılaşma bizim için çok önemli." diye konuştu. Takımın henüz istediği seviyeye gelmediğini belirten Carlos, "Takım olarak düzelteceğimiz daha çok eksiğimiz var. Bu hem taktiksel, hem fiziksel ve hem de oyun anlamında düzelteceğimiz çok eksiğimiz var. Şunuda söylememiz gerekir. Şu ana kadar da takımımızın düzelttiği çok şey var. Ama Aralık ayına kadar önümüzde düzelteceğimiz bir çok şey var." dedi.

FUTBOLCULAR İDDİALI

Futbolculardan kaleci Korcan Çelikay sezon başında çalışmalara başlarken ligde düzenli bir şekilde oynamayı hedeflediğini ama ilk 2-3 hafta bunu gerçekleştiremediğini belirterek, "Daha sonra bana bir fırsat geldi. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdim. Bunun da takıma katkısı oldu. Bu performansım beni de çok mutlu ediyor. Umarım bundan sonra böyle devam eder. Trabzonspor beraberliğinden sonra kendi evimizde 3 puan almamız gerekiyor. Çünkü takım olarak bizim hedefimiz hep üst sıralar. Üst sıralara tırmanmak için bu karşılaşmayı kazanmamız gerekir. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umarım kazanan biz oluruz." dedi.

Sivasspor'un başarılı sol beki Ziya Erdal, "Trabzonspor karşılaşmasına giderken en az bir puan ile dönmek için gittik. Ama oynadığımız oyun ile 3 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Oyunun her dakikasında oyunu hükmetmeye çalışan bizdik. Kırmızı kart olayına da gelecek olursak. Ben ilk önce faul yaptım. Kısaca Fırat Aydunus'un gösterdiği kart doğru. Bende o pozisyonda sarı kartı hak ettim. Kontra atağı kesmek için yapmış olduğum bir fauldü. Pozisyon sonunda Mustafa Yumlu'nun bana vurduğu bir dirsek var ve kırmızı kartlık bir hareket. Bazı gazeteleri okuyorum kırmızı kartı ağır buluyorlar. Nasıl ağır buluyorlar anmıyorum. Bu kadar taraflı olmasınlar. Trabzonspor karşılaşması geçti artık. Önümüzde Kayseri Erciyesspor karşılaşması var. Konum itibariyle sıkıntılı bir durumdalar. Ama iyi takımlar. Karşılaşma kendi sahamızda. Kazanıp daha çok üst sıralarda yer almak istiyoruz." diye konuştu:
Takım kaptanı Kadir Bekmezci ise, "Trabzonspora karşı güzel futbol oynadık. Galibiyeti kaçırdık. O karşılaşmayı unuttuk. Bu hafta Kayseri Erciyesspor'a karşı çok zor bir maç bekliyor bizi. Erciyes takımı gerçekten kaliteli bir takım. İnşallah bu karşılaşmada seyircimizin desteği ile iyi bir futbol oynayıp kazanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER