ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2013 Cumartesi 10:52

Cardozo-Emenike sırrı ortaya çıktı

Cardozo-Emenike sırrı ortaya çıktı

Fenerbahçe ödeme koşullarında kolaylık sağlayacak kulüple anlaşmaya varacak.


Fenerbahçe, golcü transferi konusunda sona bir hayli yaklaştı. Emmanuel Emenike ve Oscar Cardozo konusunda hem futbolcularla, hem de kulüpleriyle anlaşmaya varan sarı-lacivertliler ilginç bir strateji belirledi.

Tarihinde ilk kez transferini düşündüğü iki oyuncunun adını birlikte borsaya bildiren yönetim, karar aşamasında karşı tarafın tekliflerini bekleyecek.

Teknik heyet Emenike konusunda daha ısrarcı olurken, Cardozo’nun da golcülük özellikleri biraz daha ön plana çıkmış durumda.

Fenerbahçe'nin canını sıkacak son dakika gelişmesi!

Her ne kadar yaşı ve ligi tanıması sebebiyle Emenike bir adım önde görünse de yönetimin transferde kulübün mali çıkarlarını ön planda tuttuğu bildirildi. Ödenecek bonservis bedelinin çift hanelere ulaşması yüzünden son derece dikkatli ve temkinli davranan Fenerbahçe Kulübü’nün en küçük detayı bile gözönüne bulundurduğu kaydedildi.

STRATEJİK HAMLE

Bu yüzden yönetim, ödeme şartlarında kolaylık sağlayacak veya indirime gidecek olan kulübün futbolcusuna daha sıcak bakıyor. Spartak Moskova ve Benfica’dan hangisi bu konuda ciddi adım atarsa, o futbolcu transfer edilecek.

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz gün KAP’a yaptığı bildirimin iki oyuncunun fiyatını düşürme hamlesi olarak değerlendirildi. Sarı-lacivertliler böylelikle oyuncularını satmak isteyen Spartak Moskova ve Benfica’yı bir şekilde köşeye sıkıştırdı.

Özellikle ödeme koşullarında sarı-lacivertli kulübün istediği zemini hazırlayacak taraf futbolcusunu satacak. Ancak transferde Emenike’nin ağır bastığı öğrenildi.

CARDOZO-EMENIKE A.Ş.

Yönetimin borsaya bildirdiği iki golcü futbolcu; Cardozo ve Emenike, ulaştıkları rakamlarla parmak ısırtıyorlar. Özellikle Paraguaylı yıldız Cardozo, Benfica’da gösterdiği performansla dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl, hem lig, hem de Avrupa maçlarında toplam 39 karşılaşmada yer alan 30 yaşındaki forvet 28 gole imza attı. Diğer alternatif Emenike ise Rusya Premier Ligi’nde sakatlığı nedeniyle son 2 ayda boy gösteremedi. Yine de kupa ve lig müsabakalarında 21 mücadeleye 8 gol sığdırdı. Bu ikilinin rakamları toplandığında ilginç bir ayrıntı ortaya çıkıyor.

60 maça 36 gol sığdıran ikiliye, Fenerbahçeli Sow-Webo ikilisi yetişemedi. Geçtiğimiz yılın devre arasında gelen Webo, Sow ile birlikte 72 maça çıktı, 29 gole ulaşabildi.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER