ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Mart 2013 Salı 19:15

Çanakkale'de satranç turnuvası düzenlenecek


 Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çanakkale Temsilciliği, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla 18 Mart Barış Satranç Turnuvası düzenleyecek.

Turnuvayı uluslararası boyuta taşıdıklarını belirten TSF Çanakkale Temsilcisi Ferdi Çağlar Gürel, bu vatan için canını seve seve vermiş şehitlerin yattığı bu kutsal beldede, en eski savaş oyunu olan satrancın turnuvasını düzenleyeceklerini açıkladı. Para ödüllü turnuvaya yurtdışında da kayıt yaptıranlar olduğunu aktaran Gürel, "Bulgaristan, İran, Gürcistan gibi birçok ülkeden sporcularımız kayıt yaptırdı. Şehitlerimiz, bu topraklarda hiçbir ayrım olmadan, huzur içinde yan yana yatmaktadır. Bugünlerde bu sevgi ve barış atmosferine çok ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyiz. Bu duyguların tekrar hatırlanması ve hep hafızalarımızda canlı kalması için 13-17 Mart 2013 arasında, bu savaşın verildiği yer olan Eceabat ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi'nin kapalı spor salonunda 18 Mart Barış Turnuvası yapacağız. 15 Mart Cuma günü şehitlik ve simülasyon merkezi gezisi var. Dereceye girenlere para ödülü ve madalya verilecek. Yaş sınırlaması olmadan herkes katılabilecek. 'www.canakkale.tsf.org.tr' adresinden kayıt yaptırılabiliyor." dedi.

Birinciye 2 bin, ikinciye bin 250, üçüncüye 750 lira ödül verilecek. Diğer dereceye girecek sporcularla birlikte toplam 6 bin 500 lira ödül verilecek turnuvaya kayıtlar, 10 Mart Pazar saat 18.00'da sona erecek. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER