ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 17:11

Çalımbay: "Kimseye kırgın değilim"

Çalımbay: "Kimseye kırgın değilim"


Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Taraftar kötü gün dostudur. Biz onların desteği ile bir yerlere geliriz. Ben kimseye kırgın değilim. Ben buraya çok iyi şekilde geldiysem çok iyi şekilde de gitmek isterim. Ben burada kaldığım sürece en iyisini yapacağım.” dedi.

Çalımbay, Orduspor maçı öncesi kendisi için değil takım için destek istediğini belirterek, “Sivasspor’a nice teknik direktörler geldi. Nice futbolcular nice yöneticiler geldi gitti. Herkes gitti ama Sivasspor hala burada. Herkes gelir gider ama kalan kulüptür." şeklinde konuştu.

Kulüpte düzenlediği basın toplantısında, Orduspor maçında bazı taraftarların tezahüratlarına değinen Çalımbay, “Sadece bu maçta değil, her maçta taraftarın maç bitmeden desteğini çekmemesi gerekiyor. Kimse oyuncusuna veya teknik heyetiyle veya kendileriyle uğraşmaktan çok takımına son dakikaya kadar destek vermeleri gerekiyor ki onların desteği ile bu maçları alalım.” ifadesini kullandı.

Taraftarın kötü gün dostu olduğunu, onların desteği ile bir yerlere geldiklerini vurgulayan Rıza Çalımbay, tepkiler nedeniyle kimseye kırgın olmadığını da belirterek şöyle devam etti:

“Ben kimseye kırgın değilim. Ben buraya çok iyi şekilde geldiysem çok iyi şekilde de gitmek isterim. Ben burada kaldığım sürece en iyisini yapacağım. Ordu maçında yaşanan olay liglerde her zaman yaşanıyor, bunlar sorun değil. Bunu kafama takmıyorum, sadece Sivas’ta olmasından dolayı üzüldüm.”

“Şimdi bizim 7 tane çok kiritik maçımız var. Bu 7 maç bizim için final maçı. Bunun dışında 17 Nisan’da burada oynayacağımız Trabzonspor ile kupa maçı var.” diyen Çalımbay, inşaallah o maçları çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Onun içinde bizim öncelikle taraftar, yönetim, futbolcular çok iyi şekilde kenetlenmesi birbirine sahip çıkması gerekiyor ki bu engelleri aşalım. Yoksa o ona küsle bu işin olması mümkün değil.” dedi.

Hafta sonu oynayacakları Eskişehir maçında 3 puandan başka bir şey düşünmediklerinin altını çizen genç teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

“2. Lig'den aldığımda Eskişehir’de çok iyi bir takım kurduk. Sonra iyi bir şekilde de oradan ayrıldık. Oraya gitmek tabiki beni heyecanlandırıyor. Biz 3 puandan başka bir şey düşünmüyoruz. Bunu alacak kapasitede bir takımız.”

SALİHOĞLU VE EKİBİ ÇALIMBAY'A DESTEK VERDİ

Bu arada Sivasspor hafta sonu deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Eskişehir maçı öncesi takımı antrenman sahasında ziyaret eden Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu ve beraberindekiler, teknik direktör Rıza Çalımbay ve Hayrettin’e çiçek takdim etti.

Salihoğlu, teknik direktör Rıza Çalımbay’a taraftarlar olarak güvendiklerini ve arkasında olduklarını söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER