ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2016 Cuma 18:02

Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası

Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası

Antalya'da gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi


Antalya'da düzenlenen Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası'nda en başarılı il, 14 sıkletin 8'inde altın alan İstanbul oldu.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Antalya Spor Salonu'nda 55 ilden 553 sporcunun katıldığı şampiyonanın üçüncü ve son gününde, erkeklerde 100 ve +100 kilo, kadınlarda ise 78 ve +78 kiloda madalyalar dağıtıldı.

Şampiyonanın son gününde 4 sıkletin 3'ünü İstanbul, birini Antalyalı sporcular kazandı. İstanbullu judocular, 14 sıkletin 8'inde altın madalya alarak, madalya sıralamasında zirveye yerleşti.

Kadınlar 78 kiloda finalde Ankara judocusu Sıdıka Işık'ı yenen Çağrı Güzelsoy, sıkletinde peş peşe üçüncü defa Türkiye şampiyonu oldu. Kadınlar +78 kilo finalinde Kayra Sayit, Kübra Kara’yı yenerek altın madalya aldı. Erkekler 100 kiloda Furkan Besdil ilk defa büyüklerde Türkiye şampiyonu olurken, çekişmeli geçen +100 kilo finalinde Feyyaz Yazıcı, Semih Adıyaman'ı yenerek bu sıklette üçüncü, toplamda beşinci Büyükler Türkiye Şampiyonası altınını kazandı.

Antalya’da hafta sonu ise kulüpleri karşı karşıya getirecek "TJF Ligi" müsabakalarında Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye, Trabzonspor gibi kulüpler karşı karşıya gelecek. 4 Aralık Pazar günü yapılacak Süper Lig maçlarında dünya judosunun yıldız isimleri de kulüpleri adına mindere çıkacak. Bu isimlerin arasında olimpiyat ve dünya şampiyonu Kosovalı Majlinda Kelmendi de bulunuyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER