ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2013 Perşembe 23:15

Bursaspor Sırpların aklını aldı!

Bursaspor Sırpların aklını aldı!

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Bursaspor, Sırp ekibi Vojvodina'ya konuk oldu.


Sırbistan'da Timsah yürüşü... UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Bursaspor, Sırp ekibi Vojvodina'ya konuk oldu. Yeşil-beyazlılar, Taiwo'nun 90. dakikadaki golüyle sahadan 2-2'lik skorla ayrıldı ve tur için avantajı eline geçirdi. 

Süper Lig'de 2012-13 sezonunu 4. sırada noktalayan ve UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine katılma hakkı kazanan Bursaspor Avrupa'da ilk maçına çıktı. Kupa macerasına 3. ön eleme turundan başlayan temsilcimiz Sırbistan'ın Vojvodina ekibine konuk oldu.

Yeşil-beyazlı ekibimiz, Vojvodina ile 2-2 berabere kalarak tur için avantaj yakaladı. Timsah'ın golleri 36'da Pablo Batalla ve 90. dakikada Taiwo'dan geldi.

Sırbistan'daki mücadelenin ilk bölümünde tempo oldukça düşük seyrederken iki takım da orta sahada yaptığı hazırlık paslarıyla rakibin açığını yakalama adına bir futbol sergiledi. Maçın ilerleyen dakikalarında Bursaspor oyunun kontrolünü lehine çevirmeye başladı ve beklenen gol 36. dakikada geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Pablo Batalla Vojvodina defansının müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Timsah'a penaltı vuruşunu kazandıran Arjantinli futbolcu topun başına geçerek klas bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1

Gol sonrası kontrollü oyununu sürdüren Bursaspor, rakibine eşitliği yakalama şansı vermedi ve ilk 45 dakika temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile noktalandı.

Mücadelenin ikinci yarısı da ortada geçerken ev sahibi Vojvodina skoru eşitlemeyi başardı. Dakikalar 70'i gösterirken Miroslav Vulicevic sağ kanattan taşıdığı topa orta-şut karışımı vuruş yaparak Bursaspor'un yeni kalecisi Frey'i mağlup etti.

1-1'lik eşitlik sonrası ufak çaplı bir panik havası yaşayan ve organize olmakta zorlanan Bursaspor Sırp ekibin ikinci golüne engel olamadı. 81. dakikada sağ kanattan gelen ortaya iyi yükselen Oumarou etkili bir kafa vuruşu çıkardı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Temsilcimiz maçın son dakikalarında duran toplarla rakip kalede etkili oldu ve bunun meyvesini 90. dakikada aldı. Batalla'nın kullandığı köşe vuruşunda takım arkadaşından seken topa kafa vuruşu yapan Taiwo topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 2-2.

Rövanş mücadelesi 8 Ağustos Perşembe günü Bursa Atatürk Stadyum'unda oynanacak.

Stat: Karadorde
Hakemler: Steven McLean, Derek Rose, Alastair Mather (İskoçya)

Vojvodina: Matej Delac, Nemanja Radoja, Branislav Trajkovic, Enver Alivodic, Petar Skuletic (Dk. 60 Andrija Kaludjerovic), Stojan Vranjes, Aboubakar Oumarou, Marko Poletanovic (Dk. 70 Laszlo Erdelyi), Miroslav Vulicevic, Igor Djuric, Nikola Lekovic

Bursaspor: Sebastien Frey, Şener Özbayraklı, İbrahim Öztürk, Renato Civelli, Taye Taiwo, Şamil Cinaz (Dk. 88 Murat Yıldırım), Fernando Belluschi, Tuncay Şanlı (Dk. 73 Ferhat Kiraz), Stanislav Sestak, Pablo Batalla, Sebastian Pinto (Dk. 85 Enes Ünal)

Goller: Dk. 72 Miroslav Vulicevic, Dk. 81 Aboubakar Oumarou (Vojvodina), Dk. 36 Pablo Batalla (penaltıdan), 90+1 Taiwo (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 32 Branislav Trajkovic, Dk. 36 Igor Djuric, Dk. 90 Janko Tumbasevic (Vojvodina)   

KAYNAK:
NTVSPOR
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER