ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2013 Pazartesi 09:02

Burada futbol oynamam artık!

Burada futbol oynamam artık!

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu saha içerisinde taraftarın saldırısına uğrayınca şok oldu.


Kasımpaşa maçının 80'inci dakikasında sahaya giren bir şahıs Fernandes'e saldırdı. Bu holigana tepki gösteren Almeida ve Motta kırmızı kart gördü. Saldırgan gözaltına alınırken, Fernandes, "Bundan sonra Türkiye'de futbol oynamam" diyerek isyan etti

Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasının 80'inci dakikasında şok bir olay yaşandı. Tribünden atlayan bir şahıs, Beşiktaş atağı sırasında ceza sahasında bulunan Fernandes'e doğru koşarak tekmeyle Portekizli futbolcuyu yere düşürdü. Bunun üzerine Kasımpaşalı oyuncular bu şahsı yere yatırırken Beşiktaşlı futbolculardan Almeida ve Motta, sahaya giren taraftarı tekmelediler. Ceza sahasında yaşanan olayı yaklaşık 10 metre geriden izleyen hakem Barış Şimşek, taraftarın polis tarafından saha dışına çıkarılmasından sonra Almeida ve Motta'ya kırmızı kart gösterdi.

SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Saldırı sonrasında olaya müdahale eden güvenlik görevlilerinin gözaltına aldığı saldırgan Kasımpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. Emniyetten alınan bilgiye göre sahaya giren taraftarın 1976 Batman doğumlu M.Ö. olduğu öğrenildi. Üzerinde Beşiktaş forması bulunan M.Ö'nün sahaya Kasımpaşa Maraton A tribünündeki özürlüler bölümünden girdiği ifade edildi. İfadesi alınan ve göz altında tutulan bu şahsın savcılığa sevk edildiği bildirildi. Hollanda'da benzer olayda sahaya girip futbolcuya saldıran bir taraftar 6 ay hapis cezası almıştı.

AYRILIĞI KAFASINA KOYDU

Manuel Fernandes için Türkiye defteri kapanıyor mu? Kasımpaşa maçının 80. dakikasında tribünden atlayan bir taraftarın saldırısına uğrayan Manuel Fernandes'in maç sonunda yöneticilere, "Bundan sonra Türkiye'de futbol oynamam" diyerek isyan ettiği öğrenildi. Yaşanan olaydan sonra da oyunu bırakıp sahayı terk etmek isteyen ancak Bilic'in uyarısıyla oyun alanına geri dönen Portekizli'nin, Türkiye'den ayrılmayı kafasına koyduğu ifade edildi.

TAKIMI BEKLEMEDEN STATTAN GİTTİ

Karşılaşmayı izleyen foto muhabirlerinin iddiasına göre tribünlere tükürüp, orta parmağını göstermesi olayları tetiklerken, Fernandes karşılaşmanın ardından stadı özel aracıyla terk ederken, "Taraftar beni sevmiyor, yapılanları kabul edemem ve burada artık oynamak istemiyorum" dediği öğrenildi. Öte yandan siyah-beyazlı 50-60 kişilik taraftar grubu da tesislere giderek başta Fernandes olmak üzere oyunculara tepki gösterdi. Maçtan sonra özel aracıyla evine giden Portekizli için küfürlü tezahürat yapan taraftarların, "Tolga'yı örnek alın" diye bağırdılar.

HOLİGAN: BİZE TÜKÜRDÜ

Fernandes'e yaptığı saldırıdan sonra polis tarafından göz altına alınan M.Ö. isimli taraftar, ilk ifadesinde Portekizli futbolcunun kendisine tükürdüğünü belirtti. M.Ö., "Bize doğru tükürdü ve 'F... you' diye küfür etti. Buna kızdım ve sahaya atladım" diye kendini savundu.

KASIMPAŞA'DA 2. TARAFTAR OLAYI

Kasımpaşa'da geçtiğimiz sezonun 27. haftasında da bir taraftar-futbolcu kavgası yaşanmıştı. 31 Mart 2013 tarihinde Kasımpaşa ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminde Kasımpaşalı bir taraftar Bursaspor kalecisi Harun Tekin'e saldırmıştı. Genç kaleci, kale arkasından sahaya girip kendisine saldıran taraftarı tekme tokat dövmüştü. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, olay nedeniyle Harun Tekin'e 4 resmi maçtan men ve 8 bin TL para cezası vermişti. Daha sonra Tahkim Kurulu, cezaları yarı yarıya indirmişti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER