ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:58

Bülent Uygun: Suriye krizi yüzünden transfer yapamıyoruz


Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle transfer etmek istedikleri oyuncuların son anda Gaziantep’e gelmekten vazgeçtiğini ifade etti.

Teknik direktör Bülent Uygun, hafta sonu Beşiktaş'la oynayacakları maç öncesi haftalık değerlendirme toplantısını bir spor firmasının mağazasında gerçekleştirdi.

Sezonun başlamasına rağmen 2 transfer daha yapmayı planlayan Gaziantepspor’da Suriye krizi nedeniyle yabancı futbolcuların ikna edilemediği ortaya çıktı. Bülent Uygun, bonservisi Portekiz’in Porto takımında bulunan ancak Real Valladolid’te kiralık olarak top koşturan 28 yaşındaki savunma oyuncusu Henrique Sereno Fonseca ve beraberinde bir oyuncunun daha Suriye’de yaşanan kriz nedeniyle Gaziantepspor’a gelmekten son anda vazgeçtiğini ifade etti.

Uygun, "Bir iki tanesini biliyorum. Yani söylememde bu saatte bir mahsur yok. Mesela Porto’daki Sereno’yu alacaktık. Fakat adam Suriye savaşının sınırında eşiğinde olduğumuz için 'benim ailem, çocuğum izin vermiyor' dedi. Ben o yüzden gelemem dedi. Saygı duyarız dedik. Kendisi buraya gelmiyor."
şeklinde konuştu.

Suriye’de yaşanan savaştan transfer noktasında oldukça etkilendiklerini vurgulayan Uygun, şunları kaydetti: "Hâlbuki gel gör bir şey yok. Biz aksine Suriyeli kardeşlerimize kucak açan Antep olarak Türkiye’nin en büyük ekonomisine sahip çok da iyi bir takımız dedi. Ama koçariyi’de devreye soktuk onun da anlatması yönünde telkinde bulunduk ama olmadı maalesef ama bir tanesi o. Bir tane İngiltere liginde oldu. Oda yine aynı şekilde. O da yine aynı bahaneyi sürdü. Çünkü burası gerçekten o manada baktığımızda amcaoğlu dayıoğlu misali o yüzden bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ama diğerleri ile görüşmelerimiz devam ediyor."

"BEŞİKTAŞ DEPLASMANINDAN PUANLARLA DÖNMEK İSTİYORUZ"

Beşiktaş karşısında sakat ve sıkıntılı bir kadro yapısına rağmen kazanmak için mücadele edeceklerini ifade eden Uygun, puanlarla dönmek istediklerini dile getirdi.

Beşiktaş’ın yeni sezonda flaş transferler yaptığını söyleyen Uygun, "İstanbul'da Beşiktaş gibi güçlü bir takıma karşı, ne kadar eksiğimiz olursa olsun, kadro yapısı olarak da soruna yaşasak da oyun anlayışımızı, bütün bireysel yeteneklerimizi sergileyen kazanma adına sahada mücadele eden bir Gaziantepspor'u herkese izletmek istiyoruz. İnşallah puanlarla döneriz. Sevenlerimizi taraftarlarımızı bu zor zamanda, zor dönemeçte mutlu edecek sonuçları alırız. Birlik beraberliğimiz adına hem de bizi gelecekte güzel günlerin beklemesi adına en iyi şekilde hareket etmiş oluruz. İnşallah bu futbol anlayışını sahaya haftasonu en güzel şekilde sergilemiş oluruz." diye konuştu.

Medical Park Antalyaspor maçında hakem tarafından tribüne gönderilen Uygun, hakemin çelişkili ve uyumsuz kararlarına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Şimdi tabii tedbirli olarak yazı geldi. Bu konuyla ilgili tabi avukatlarımız savunma yapacak. Maalesef 4. hakemimiz görmediği sadece duyduğunu söylediği elli metre ötedeki hakeme eyyamcılık yaparak tükürdü gibilerinden bir söylemde bulunarak beni atmak istedi. Ben de kendisinin yanına giderek hayırdır kime tükürmüşüm diye sordum. Sonra yan hakem Medical Park Antalyasporlu bir sürü futbolcunun ettiği hakareti duyup ta yazamamış maalesef. Benim görmediğim tükürdüğün iddiasında bulunduğun, yuh bunu da görmediğin lafı çeviriyorsan o duyduklarını da yazman gerekir. Orada da futbolcuları sakinleştiren bendim."














KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER