ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2014 Çarşamba 15:27

Bu kadar futbolcuya para makinesi bile yetişemez

Bu kadar futbolcuya para makinesi bile yetişemez

Albayrak:"Şu anda kadromuzda 41 futbolcu var. Para makinesi olsa bunlara para yetiştiremezsiniz."


Galatasaray Kulübü'nün 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan adaylarından Duygun Yarsuvat'ın yönetim kurulu listesinde yer alan eski yöneticilerden Abdurrahim Albayrak, seçimden kim galip çıkarsa çıksın kazananın sarı-kırmızılı kulüp olacağını söyledi.

Albayrak, Basın Ekspres Yolu üzerinde bulunan ofisinde düzenlediği geleneksel Karadeniz yemekleri gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Abdurrahim Albayrak, Galatasaray'ın Fenerbahçe derbisinde bulduğu moralle bu akşam UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda yapacağı Borussia Dortmund maçını 2-0 kazanacağını tahmin ettiğini söyledi.

Başkan Ünal Aysal ile yönetim kurulunun istifasının ardından yapılacak seçimin çok ani olduğunu belirten Albayrak, şöyle konuştu:

"Çok ani bir seçim oldu. Fazla çalışma ortamı bulamadık. Galatasaray'da olmaması gereken bir seçim süreci oldu. İki çok değerli başkan adayımız, iki duayenimiz, ellerini değil kellelerini taşın altına koyarak, çok kısa sürede yönetim kurulu listelerini oluşturdular. Buralarda görev yapacak ve aday olan bütün arkadaşlarımıza bir Galatasaraylı olarak teşekkür ediyorum. Kimse görevden kaçmadı. Onlardan bir tanesi de benim. Duygun Bey ile seçime girdik."

Albayrak, Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat'ın yarışacağı seçimde sarı ve kırmızı olmak üzere iki oy pusulasının bulunduğunu hatırlatarak, "İki renk var, birisi sarı diğeri kırmızı ama kazanacak olan Galatasaray'dır. Kavgasız, gürültüsüz ve Galatasaray camiasına yakışan bir seçim sürecinin geçtiğini düşünüyorum. Herkesin birbirine saygısı ve sevgisi var. İnşallah cumartesi günü de öyle olur. Kim kazanırsa seçim akşamı onun yanında olacağız ve onu alkışlayacağız. Galatasaray için önemli olan bu sezon 4. yıldızı takmak. Diğer listedeki arkadaşlarımın da canı gönülden bir kırgınlık olmadan kazananın yanında olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 "Alp Yalman'ın listesinde özlenen ekip oluşmadı"

Abdurrahim Albayrak, yönetim kurulu listesinde yer almak için başkan adaylarından Alp Yalman'dan teklif geldiğini ancak özlenen ve beklenen bir ekip oluşmadığı için teklifi kabul etmediğini söyledi.

Yalman'ı çok sevdiğini belirten Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Beni Galatasaray'a kongre üyesi yapan kişi Alp Yalman'dı. Kendisine saygım sonsuzdur. Alp başkanım ile ilk kez görüştüğümde 'biz bir ekibiz ve bir ekip olarak bir yere girmek istiyoruz' dedim. Galatasaray'a çok faydalı olacak ve 2 yıl üst üste şampiyonlukta gecesini gündüzüne katan bir ekip vardı. Burada da Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Refik Arkan, Mete Başol, Ali Gürsoy gibi isimler vardı. Bu arkadaşlarımın Galatasaray'a her zaman faydalı olacağına inandığım için ısrarcı oldum. Israr etmemin yegane sebebi, Galatasaray'da iyi işlerin olması, camianın mutlu olması, güçlü bir adayın çıkması ve Türkiye'de ses getirecek bir yönetim kurulunun olmasını çok arzu etmemdi. Alp Yalman'a bunu söylediğimde kendisi bir çok arkadaşla görüştü ama özlenen ve beklenen ekip oluşmadı. Alp Bey'in listesine girmeyeceğimi kendisini bizzat ilettim."

Alp Yalman'ın ardından Duygun Yarsuvat'tan teklif aldığını aktaran Albayrak, "Duygun Hoca, beni telefonla aradı ve 'Abdurrahim ben aday oluyorum, bana hayır diyemezsin. Gün, Galatasaray'a hizmet etme zamanıdır. Galatasaray'ın sana ihtiyacı var' dedi. Bunun üzerine Duygun hocaya 'hayır' diyemezdim. Söyledikleri karşısında olumsuz yanıt verseydim camiaya 'çok iyi Galatasaraylıyım' diyemezdim. Çünkü iyi bir Galatasaraylının böyle bir zamanda görevden kaçma lüksü yoktur" diye konuştu.

 "Para makinesi olsa bunlara para yetiştiremezsiniz"

Albayrak, Galatasaray Futbol Takımı'nda 41 futbolcunun bulunduğunu hatırlatarak, "Para makinesi olsa bunlara para yetiştiremezsiniz" dedi.

Duygun Yarsuvat'ın hem Türk hem de Avrupa futbolunu çok iyi bildiğini anlatan Abdurrahim Albayrak, "Şu anda kadromuzda 41 futbolcu var. Milyonlarca avro para verdiğiniz oyuncuları altyapıya gönderiyorsunuz ve onlardan faydalanamıyorsunuz. İki yıl üst üste yaşanan şampiyonlukta ve Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarda bize puanlar kazandıran, hırsı ve azmiyle çok büyük bir futbolcu olduğun gösteren Eboue'nin Türkiye'de olup olmadığını bilen yok. Böyle bir futbolcuyu unuttuk" ifadelerini kullandı.

Camianın sevdiği isimlerin başında gelen Albayrak, 21 Yaş Altı Takımı ile çalışan eski kaptan Sabri Sarıoğlu'nun gönderilmesi için Ünal Aysal tarafından kendisine baskı yapıldığını ancak Sabri ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sabri, yıllarca bize kaptanlık yaptı ve Galatasaray ile yatıp, Galatasaray ile kalktı. Geçen sene Ünal Aysal, Sabri'yi göndermem için bana baskı yapmasına rağmen ben, Sabri'nin Galatasaray'da kaptan olduğunu, onu gönderdiğim zaman gelecek kaptanlara da iyi bir örnek olmayacağını, genç futbolcuların şevkinin kırılacağını ve takım içinde bir huzursuzluk olacağını söyledim. Burada Fatih Terim hocam da bu düşüncelere katıldı ve Sabri ile 2 yıl mukavele imzaladık. Bu sürede iyi futbol oynadı. Her ne sebepse Sabri altyapıda. Milyon avrolar verilen 41 oyuncu var."

Seçilmeleri durumunda kadroda bazı değişiklikler yapacaklarını aktaran Albayrak, "Seçilmemiz durumunda yönetim kurulumuz ve Sportif AŞ'ye katılacak arkadaşlarımızla neler yapabiliriz, bu futbolcular nasıl satabiliriz, kalması gerekenleri nasıl daha iyi kullanabiliriz diye hesaplar yapacağız. Galatasaray'ın bir kuruşunu kendi paramız gibi hesap edersek, Galatasaray'ın sırtı yere gelmez" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER