ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Eylül 2013 Pazar 00:25

Bu Fener çok farklı

Bu Fener çok farklı

Tarihinin en kötü haftasını geçiren Fenerbahçe, Sivasspor'u Ersun Yanal'ın revizyonlu kadrosuyla 5-2 yenerek moral buldu.


Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Sivasspor'u ağırladı.

Sarı lacivertlileri galibiyete taşıyan golleri Dirk Kuyt (15'-35'), Bruno Alves (32'), Webo (49') ve Alper (89') kaydetti. Sivassspor'un golleri ise Chahechouhe (65') ve Cicinho'dan (83') geldi. Geçtiğimiz hafta Eskişehirspor'u yenerek 3 puanla tanışan Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 6'ya çıkarttı.

SOW, CRİSTİAN, KADLEC TRİBÜNDE, HOLMEN SAHADA

Ersun Yanal Sivasspor karşısında takımda büyük revizyona gitti. Deneyimli hoca, ligin ikinci hafta mücadelesinde Eskişehirspor ile yapılan maçta yedekler arasında tuttuğu ve son dakikalarda oyuna aldığı Senegalli forveti Moussa Sow'u Sivasspor maçında kadroya dahil etmedi. Sarı-lacivertli ekipte Sow'un yanı sıra yribünde oturan diğer isimler Cristian ve Kadlec olurken, Yobo sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Sakatlığı bulunan Emre'nin yanı sıra Serdar Kesimal da kadro dışı kaldı. Yabancı kontenjanı nedeniyle sezon başından bu yana lisansı çıkarılamayan ve bu nedenle sarı-lacivertli formayı giyme şansı bulamayan İsveçli futbolcu Holmen ise, ilk kez bir resmi maçta yer aldı.

ASİST ÖZGÜR YANKAYA'DAN!

Fenerbahçe maça fırtına gibi başladı. Özellikle orta sahada Samuel Holmen'in ve Emmanuel Emenike'nin fark yaratan oyunları çok geçmeden golü getirdi. Fenerbahçe'nin 15. dakikada Kuyt'la bulduğu golde hakem Özgür Yankaya'nın ayağına çarpan top Sivasspor akınını keserek Fenerbahçe kontraatağına dönüştü. Çok adamla hucüma çıkan Sivas savunmasını hazırlıksız yakalayan Emenike topu alıp sağ kanattan ceza alanına çok hızlı bir şekilde girdi ve sol taraftaki Kuyt'a pasını çıkardı. Kuyt da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

BRUNO ALVES'TEN İLK GOL

Fenerbahçe'nin Zenit'ten transferi Bruno Alves 32. dakikada attığı kafa golüyle Fenerbahçe'deki ilk golüne imza attı ve farkı 2'ye çıkardı. Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortaya çok iyi yükselen Alves kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2-0.

BORJAN'IN HATASI FARKI 3'E ÇIKARTTI

Karşılaşmanın 35. dakikasında farkı Dirk Kuyt fırsatçılığını konuşturdu ve kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü attı. Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topa kaleci Borjan boşa çıkınca arka direkte Kuyt müsait pozisyonda topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 3-0. Bu gol ayrıca ilk yarının skorunu belirledi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

Fenerbahçe kasırgası 2. yarının başlamasıyla kaldıdığı yerden devam etti. 49. dakikada Webo'nun golü farkı 4'e çıkarttı. Etkili paslarla Sivasspor yarı alanına geçen Fenerbahçeli oyunculardan Caner, sol kanatta topla buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı. Yakın direkte Webo, sert bir kafa vuruşuyla skoru 4-0'a taşıdı.

SİVAS'IN GOLÜ

Karşılaşmanın 55. dakikasında Sivasspor Chahechouhe ile golü buldu. Sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Kadir, pasını Burhan'a verdi ve Burhan, uzak kale direği yakınlarına ortasını yaptı. Gelen topa sert ve düzgün bir vuruş yapan Chahechouhe Volkan Demirel'in koruduğu kalede topu ağlarla buluşturdu: 4-1.

CİCİNHO İLE FARK 2'YE İNDİ

Sivasspor'un Brezilyalı sol beki Cicinho attığı güzel golle farkı 2'ye indirdi. 83. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Cicinho, Burhan'la duvar pası yapıp ceza alanına girdi ve sağ çaprazdan sert şutu Volkan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 4-2

İMZA ALPER POTUK'TAN

Fenerbahçe'nin yeni transferi Alper Potuk 89. dakikada attığı golle Fenerbahçe kariyerindeki ilk gol sevincini yaşarken aynı zamanda maçın skorunu tayin etti: 5-2. Çok adamla rakip yarı alana gelen Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, ara pasını sol kanattan ceza alanına giren Alper'e verdi ve Alper karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 5-2 üstünlüğüyle sonuçlandı.

MAÇTAN NOTLAR

CARLOS 356 GÜN SONRA KADIKÖY'DE

Futbolculuk kariyerinde 2,5 sezon Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, bin 356 gün sonra Sivasspor'un teknik direktörü olarak Şükrü Saraçoğlu Stadı'na çıktı.

Son olarak 12 Aralık 2009'da, 2009-2010 sezonunun 16. haftasında Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü 3-2 yendiği maçta sarı-lacivertli formayı giyen Carlos, Sivasspor'un başında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda eski takımına rakip oldu.

Brezilyalı teknik adam, teknik direktörlük diplomasındaki sorun nedeniyle yönetici sıfatıyla sahada bulundu.

Maçın başlamasına dakikalar kala sahaya çıkıp yedek kulübesine gelen Roberto Carlos'a, Fenerbahçe tribünleri alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.

Brezilyalı teknik adam, maç öncesi Ersun Yanal ile de sarılarak selamlaştı.

VOLKAN DEMİREL KALEYİ DEVRALDI

Geçen sezon aldığı 5 maçlık cezasını ligin ilk iki haftasında tamamlayan Volkan Demirel, kaleyi Mert Günok'tan devraldı. Teknik direktör Ersun Yanal, Sivasspor mücadelesiyle Volkan'ın yokluğunda başarılı maçlar çıkaran Mert'i yedekler arasına çekti.


SELÇUK ŞAHİN ÜST ÜSTE 3. MAÇINDA 11'DE

Fenerbahçe'nin son iki resmi maçı olan Eskişehirspor ve Arsenal mücadelelerinde ilk 11'de sahaya çıkan Selçuk Şahin, Sivaspor karşısında da

Yanal'ın orta alandaki tercihlerinden biri oldu. Sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan Mehmet Topal'ı
yedek kulübesinde tutan Yanal, Meireles ile birlikte Selçuk'u görevlendirdi. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER