ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 12:17

Bruma yeniden doğdu

Bruma yeniden doğdu

Galatasaray'da 2 İtalyan teknik adamdan sonra gelen Hamza Hamzaoğlu'nun pozitif etkileri hissedilmeye başlandı.


Sakin kişiliği ile kırmadan dökmeden takım içindeki arızaları gidermeye çalışan Hamza Hamzaoğlu, sarı kırmızılı kulübün 12 milyon euroyu aşan maliyetle transfer ettiği Bruma'yı adeta hayata döndürdü.

Fatih Terim'in görevine son verilişi ile birlikte Mancini ve Prandelli döneminde çoğunlukla yabancı sınırına takılan, üstelik de ağır bir sakatlık geçiren Bruma'nın transferi spor kamuoyunda artık ağır tenkitlere hedef oluyordu. Artık Bruma'nın nasıl gönderileceği düşünülüyor ancak yüksek maliyeti kafaları karıştırıyordu. Hamzaoğlu ile birlikte Bruma iki maçta görev aldı ve kupa maçında takımı 10 kişi iken Eskişehirspor'a attığı gol belki de kariyerinin kırılma noktalarından birini oluşturdu. Hamzaoğlu, Bruma'ya ligde de hiç çekinmeden şans verdi ve ilk onbirde sahaya sürdü.

Bruma sarı kırmızılı ekibin en etkili parçası olarak göze batarken istatiksel rakamlar da bunun açık kanıtı idi.
Bruma Akhisar maçında 5 başarılı dripling yaparken Sneijder sadece 1 dripling yapabildi. Genç Portekizli 6 kilit pas yaparken, Sneijder sıfır kilit pasla bu alanda katkı da yapamadı. Sneijder maç boyu 35 kez sprint atarken, ki (Bu sezon Hollandalı yıldız için rekor) Bruma Akhisar maçında 46 sprint attı. Sneijder kaleye 7 şut atıp, sıfır isabet sağlarken, Bruma da kaleye bir şut çekip isabet sağlayamadı. Akhisar maçında sarı kırmızılı ekibin en çok koşan oyuncusu 11.100 metre ile Selçuk İnan olurken, dakika 89'da oyundan çıkan ve uzatma dakikalarında oynamayan Bruma 10917 metre ile Selçuk İnan'dan sonra en çok koşan isim oldu. Sneijder ise uzatma anlarında da sahada kalmasına karşın 9844 metrede kaldı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER