ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Haziran 2014 Pazar 00:16

Brezilya'yı penaltılar kurtardı

Brezilyayı penaltılar kurtardı

FIFA 2014 Dünya Kupası ikinci turun ilk maçında ev sahibi Brezilya, Şili ile verdiği çeyrek final mücadelesinde penaltılarla sonuca gitti.


Stat: Mineirao
Hakem: Howard Webb, Michael Mullarkey, Darren Cann (İngiltere)
Brezilya: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Fernandinho (Dk. 72 Ramires), Oscar (Dk. 106 Willian), Luiz Gustavo, Hulk, Neymar, Fred (Dk. 64 Jo)
Şili: Claudio Bravo, Eugenio Mena, Gary Medel (Dk. 109 Rojas), Gonzalo Jara, Mauricio Isla, Francisco Silva, Vidal (Dk. 87 Pinilla), Aranguiz, Marcelo Diaz, Alexis Sanchez, Vargas (Dk. 56 Filipe Gutierrez)
Goller: Dk. 18 David Luiz (Brezilya), Dk. 32 Alexis Sanchez (Şili)
Penaltılar: David Luiz, Marcelo, Neymar (Brezilya), Aranguiz, Marcelo Diaz (Şili)
Sarı kartlar: Dk. 17 Mena, Dk. 40 Francisco Silva, Dk. 102 Pinilla (Şili), Dk. 55 Hulk, Dk. 60 Luiz Gustavo, Dk. 93 Jo, Dk. 105 Dani Alves (Brezilya)


Mineirao Stadı’nda oynanan ve İngiliz hakem Howard Webb’in düdük çaldığı maçta normal süre ve uzatma bölümü sonunda 120 dakika 1-1 sona erdi.

Penaltı atışlarında ise Brezilya’dan David Luiz, Marcelo ve Neymar golü bulurken, Willian ve Hulk ise vuruşlarını gol yapamadılar.

Şili ise ilk iki penaltıda Pinilla, Alexis Sanchez ile vuruşları kaçırdı. Aranguiz ve Marcelo Diaz ile penaltılarda skoru 2-2’ye getirmesine rağmen son penaltıyı kullanan Gonzalo Jara da vuruşunda direğe takılınca 3-2 geriye düştü.

Brezilya normal süresi ve uzatması 1-1 sona eren 2. tur maçında Şili’yi penaltılar sonrasında 3-2 geride bıraktı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Brezilya'nın çeyrek finaldeki rakibi ise TSİ 23.00'te oynanacak olan Kolombiya - Uruguay maçında turu geçen takım olacak.
































KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER