ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 10:21

Bonnevay: "Her iki takım da kazanabilirdi."

Bonnevay: "Her iki takım da kazanabilirdi."

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Bonnevay: "Oyun zorluklarla geçti ama genel anlamda Trabzonspor görevini yerine getirdi, güzel bir maç çıkardı"


UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. hafta maçında, deplasmanda Belçika'nın Lokeren takımıyla 1-1 berabere kalan Trabzonspor'un yardımcı antrenörü Jacgues Bonnevay, oyunun zorluklarla geçtiğini, ancak genel anlamda Trabzonspor'un görevini yerine getirerek, güzel bir maç çıkardığını söyledi.

Karşılaşmanın hakemi tarafından maç sırasında tribüne gönderilen Teknik direktör Vahid Halilhodzic basın toplantısına katılmadı. Halilhodzic'in yerine basın mensuplarının karşısına yardımcı antrenör Bonnevay çıktı.

Bonnevay, zor bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "Kendi evimizde 2-0 yendiğimiz Lokeren, burada  fazla risk alarak üstümüze geldi. Oyun zorluklarla geçti ama genel anlamda Trabzonspor görevini yerine getirdi, güzel bir maç çıkardı" dedi.

Maça kötü başladıklarını ifade eden Bonnevay, "Kalecimizin 1-2 kurtarışı bizi rahatlattı. Oyunda gelgitler oldu. Her iki takım da kazanabilirdi. 1-1'lik sonuç muhteşem bir skor değil ama fena da bir skor da değil" diye konuştu.

Bonnevay, grupta Legia Varşova'nın puanını 12'ye çıkardığını dile getirerek, Lokeren karşısında bir adım önde olmalarına karşın her şeyin yeterli olmadığını, kalan 2 maçta gruptan çıkmayı garantilemek istediklerini belirtti.

Bir soru üzerine Cardozo'nun 90. dakikada oyuna girmesini de değerlendiren Bonnevay, "Son dakikalarda baskı altındaydık. Oyunu rahatlatmamız gerekiyordu. Oyunun temposunu düşürmemiz için kulladığımız bir seçenekti. Muhteşem geçmişi olan bir futbolcuya alçak gönüllü şekilde oyunu girmesi nedeniyle de tebrik ve teşekkür etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- Lokeren cephesi

Lokeren Teknik Direktörü Peter Maes ise Trabzonspor karşısında kazanmak zorunda oldukları bir karşılaşmaya çıktıklarını, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Trabzonspor'un ilk 25 dakika iyi bir performans gösterdiğini ifade eden Maes, "Daha sonra pozisyonlar bulduk. Bunları değerlendirsek fark da yapabilirdik. Maçı kazanmamız gerekiyordu ama maalesef 1-1 bitti. Şimdi grupta kalan iki maçımızı da kazanarak Trabzonspor'un maçlarına bakacağız" dedi.

- Halilhodzic, 14. resmi maçta 3. kez tribüne gönderildi

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, bu sezon 14. resmi maçta 3. kez tribünlere gönderildi. Maçın 28. dakikasında karşılaşmanın hakemine tepkisi nedeniyle Gianluca Rocchi tarafından tribünlere gönderilen Halilhodzic, daha önce İstanbul Başakşehir ve Legia Varşova maçlarında da aynı davranışı nedeniyle cezalandırılmıştı.

- 61. dakikada meşaleler oyunu durdurdu

Karşılaşmanın 61. dakikasında kale arkasındaki Trabzonspor taraftarlarının sahaya attığı meşaleler nedeniyle oyun kısa bir bir süre durdu.

Maçın hakemi Rocchi, takım kaptanı Bosingwa'dan taraftarları uyarmasını istedi. Taraftarların sahaya meşale atmayı bırakması ve zeminin temizlenmesinin ardından karşılaşma yeniden başladı

Karşılaşmanın 45+2. dakikasında takımının beraberlik golünü atan Waris, Trabzonspor formasıyla ilk golünü kaydetti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER