ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 23:18

"Bisiklet sporundaki potansiyeli İspanya'dan daha yüksek"


Almanya Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Toni Kirsch, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Fransa'dan yüksek olan bisiklet sporu potansiyelini Türkiye'nin bir an önce günyüzüne çıkarması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin bisiklet sporundan istediği ölçüde bir İspanya, İtalya, Fransa ve Güney Kıbrıs kadar yararlanamadığını belirten Kirsch, başta Almanya olmak üzere Hollanda, İngiltere, Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve İskandinav ülkelerinde futboldan sonra en fazla ilgi gösterilen sporun bisiklet sporu olduğunu kaydetti.

İlkbahar dönemi antrenmaları için Türkiye'de Antalya Manavgat'ta bulunan Alman Asbaşkan Kirsch, 3 yıldır tercihlerini İspanya'da Mallorca, İtalya ve Yunanistan yerine Türkiye'den yana kullandıklarını söyledi. Kirsch, "Türkiye bisiklet sporu potansiyelini iyi değerlendirmeli. Almanya'da 15 milyon kişi düzenli bir şekilde bisiklete biniyor." diyerek şunları söyledi:

"Kamu ve özel sektörde çalışan insanların yüzde 42'si işyerlerinden evine, evinden işyerine pedal çevirerek yapıyor. Bunu aynı zamanda çevreci bir yaklaşımla yapıyor. Karbon tüketiminin önüne geçmek için yapıyor. Başta Antalya ve Kapadokya bölgesi olmak üzere çok güzel bisiklet turizmi potansiyeli var. Avrupa Birliği ülkelerinden her 1 milyon 230 bin pedal tutkunu farklı ülkelere pedal çevirmeye gidiyor.

Bisiklet sporu için Türkiye'ye gelmeler yeni başladı. Bu konuda Alanya ve Manavgat pilot ilçeler. Hedefimiz Kemer, Kumluca, Kaş, Demre ile İbradı, Gündoğmuş, Korkuteli, Elmalı ve Akseki ilçelerini de dağ bisikletinde bir numara haline getirmek. Bunun için Türkiye Bisiklet Federasyonu ile birlikte çalışma yapıyoruz."
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER