ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 23:10

Bilic:"Son üç maçta yaşadıklarımız olağanüstü"

Bilic:"Son üç maçta yaşadıklarımız olağanüstü"

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: "Türkiye Kupası ciddi hedef. Kazanmak için mücadele edeceğiz"


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 9 kişi kaldıkları İstanbul Başakşehir karşısında zorlanmalarına rağmen kazanmasını bildiklerini söyledi.

Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, güzel bir statta oynadıklarını belirterek, "Çok güzel bir maç oldu. Her şeyin içinde olduğu karşılaşma yaşandı. Geri dönüşler, goller ve ne yazık ki iki kırmızı kart oldu. Çok zor bir maçı çevirdik. Oyuncular büyük bir karakter ortaya koydu ve oyun kalitesini gösterdiler" diye konuştu. 

İyi oyun organizasyonu olan bir rakibe karşı ikinci yarıda takımın güzel dönüş yaptığını vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, "Perşembe günü zor bir maçtan sonra zorluk derecesi başka olan bir ekibe karşı oynadık. Buradan üç puanla dönüyoruz. Tamamıyla hak ettik" dedi. 

İstanbul Başakşehir maçı öncesinde kötü bir konumda olmadıklarını savunan Bilic, "Birkaç hafta öncesine kadar liderdik. Üst üste iki maç kaybettik. Kaybettiğimiz iki maçta da 10 kişi kaldık. Bunları çok yoğun bir tempoda kaybettik. Tabii ki bu maç önemliydi. Diğer rakiplerin 4 puan öne geçmesini engellememiz gerekiyordu. Bazı oyuncularımız bugün yoktu. Ancak sahaya çıkan oyuncularımıza güvenimiz tamdı. İlk defa sahaya çıkmadılar, ciddi süreler aldılar" ifadelerini kullandı. 

Ofansif ağırlıklı bir kadroyla maça başladıklarını kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şöyle devam etti:

"İlk yarıda daha aktif olmamızı bekliyordum. Yeteri kadar aktif ve cesur değildik. Ceza alanı önünde yeteri kadar inisiyatif alamadık. Devre arasında oyunculara, sadece topu kontrol etmekle yetinmememiz gerektiğini, içeri kat etmemiz ve daha çok inisiyatif almamız gerektiğini söyledim. İkinci yarıda bunu yaptık, oyunu böyle çevirdik. Rakip ikinci golü atsa, çevirmemiz zor olurdu. Demba Ba, Kerim, Cenk ve Sosa klaslarını ortaya koyduklarında, takımın seviyesi bir tık yukarı çıktı. İki oyuncunun kırmızı kart görmesi, maçın sonunu zor hale getirdi. Gerektiği gibi savaştık ve maçı kopardık." 

"Son üç maçta yaşadıklarımız olağanüstü"

Slaven Bilic, son üç maçta olağanüstü şeyler yaşadıklarını dile getirdi.

İki oyuncusunun kırmızı kart görmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Hırvat teknik adam, "Bugün olduğu gibi kırmızı kart görmeye devam edersek zaten 15 oyuncu transfer etmemiz gerekir" ifadesini kullandı.

Yedek kulübesinde hamle yapmak için elinde en önemli oyuncu olarak sadece Uğur Boral'ın olduğunun hatırlatılması üzerine Bilic, "Uğur'un yanına birçok seçenek eklemek isterim. Neyse ki eksiklerini hissettiğimiz oyuncular dönüyor. Finansal gerçekler var. 30 oyuncuyu kadroda bulunduracak kulüp değiliz. Atınç, Ümit ve Uğur'un hamle oyuncusu olarak kulübede olması bizim için yeterliydi. Birkaç ofansif oyuncu transfer etsek, Kerim bu süreleri alamıyor olacaktı" diye konuştu.

Kadroyla ilgili zorlukların yaşanabileceğini anlatan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Şans bulan oyuncular iyi performans gösterdiğinde, teknik direktör olarak mutlu oluyorum. Sahip olduğumuz oyuncuların kalitesini yükseltmek, her zaman tercih edilebilir şey" dedi.

Duran toplarda ofansif olarak Sosa'nın katkısıyla kendilerini geliştirmeye başladıklarını bildiren Slaven Bilic, "Defansif duran toplara çalışıyoruz. Bu konuda kötü bir serimiz var. Defansif duran toplar konusunda çok kızgınım" ifadelerini kullandı. 

Kadro yapılanmasına kendilerinin karar verdiğini vurgulayan Bilic, "Kadro yapılanmasından memnunuz. Bir iki oyuncu takviyesi katkı yapabilirdi. Ancak beş, altı oyuncu katmayı düşünmedik, atmosferi bozabilirdi. Trabzonspor'u buna örnek alabilirsiniz. Kadro fazlalığı bazen sorun yaşatabiliyor. Kulüp çok önemli bir dönemden geçiyor. Oyuncuların maaş dengesini gözetmemiz gerekiyor. Sadece kadroda oyuncu tutmak mantıklı olmaz" değerlendirmesinde bulundu. 

Tercihi Başakşehir

Bilic, stat konusunda arayışta olan takımı için tercihinin Başakşehir Fatih Terim Stadı olduğunu dile getirdi.

Bu konuda kararın sadece kendisine bağlı olmadığına işaret eden Hırvat çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Yönetimle görüşüp ondan sonra karar vereceğiz. Burası ideal stat. Ben ve oyuncularım burada oynamak isteriz. Sadece iki maç için değil, tüm karşılaşmaları oynamayı isteriz. Partizan mücadelesi için de ideal olabilirdi. Dolmamasına rağmen güzel atmosfer vardı. Burası her bakımdan ideal bir tercih olurdu."

"Türkiye Kupası'nı almak istiyoruz"

Bilic, "Türkiye Kupası ile birlikte yoğun bir tempoya gireceksiniz. Bu kupada A2 oyuncularını mı tercih edeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Galatasaray maçına kadar yoğun bir temponun içinde olacağız. Türkiye Kupası'nın başlamasıyla haftada üç maç oynayacağız. Antrenmanları buna göre uyarlayacağız. İş, zihinsel olarak ne kadar hazır olup olmadığınıza bağlı. Bizim oyuncularımız pek alışık değil ama alışmak durumundayız. Sakatlık ve kırmızı kart sıkıntısı yaşamazsak bunu yapabiliriz. Türkiye Kupası ciddi hedef. Kazanmak için mücadele edeceğiz. Atınç gibi oyuncuları kullanacağız. Bunun tek nedeni diğer oyuncuları dinlendirmek değil. Atınç gibi oyuncuları da kullanmak istiyoruz. A2 futbolcularını kullanmak seçeneğimiz değil."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER