ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ekim 2014 Cuma 10:14

Bilic: "Kendimizi fazla kaptırmamalıyız"

Bilic: "Kendimizi fazla kaptırmamalıyız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında deplasmanda Sırbistan temsilcisi Partizan'ı 4 - 0 mağlup ettikleri maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu.


Bilic, Partizan deplasmanını "çok zor" diye niteleyerek, çok önemli ve değerli bir galibiyet aldıklarını ve bu nedenle çok mutlu olduklarını söyledi. İyi oynayıp kazanmayı hak ettiklerini belirten Bilic, ciddi bir şekilde oynadıklarını ve rakiplerine tamamıyla üstünlük kurduklarını ifade etti. Maça çok iyi başladıklarını ve erken bir gol bulduklarını dile getiren Bilic, oyundaki üstünlüklerini rakibe kabul ettirdiklerini ve çok iyi bir sonuç aldıklarını söyledi.

Bilic, "Kazanmayı hak ettik. İki takımı da tebrik ederim. Taraftarlarımız bizi çok iyi destekledi. Baştan sona üstündük. Her şeyi yaptık. Topu koruduk. Üçüncü bölgede iyi işler yaptık ve kazandık. İyi yoldayız. Kalite olarak iniş çıkış olabilir ama standartı yüksek tutmalıyız.  Birçok şut attık. Bunlardan sonuç aldık. Harika oynadık. Kendimizi fazla kaptırmamalıyız. Henüz Ekim ayındayız. İyi çalışmalıyız. Bir an durursak her şey elimizden kayar gider. Çalışmaya devam etmeliyiz" dedi

Çok iyi bir futbol atmosferi ve zemini olduğunu sözlerine ekleyen teknik adam, "Biz bu akşam oynadığımız seviyeyi hangi maçlarda oynayamadık diye düşünelim. Çaykur Rizespor maçı ve Eskişehirspor maçı. Yine rakipten daha iyiydik ama kötü bir zeminde, 80 bin kişi kapasiteli bir statta 4 bin taraftarla oynadığınız zaman, oyuncuları kırmızı bölgeye, yüksek motivasyona çekemiyorsunuz" dedi.

Takım karakteri oluşturmanın geceden sabaha olacak bir şey olmadığına dile getiren Bilic, bunun belirli bir süreç gerektirdiğini ve bazen uzun sürdüğünü belirtti. Hem Partizan hem de Beşiktaş taraftarına teşekkür eden Hırvat çalıştırıcı, taraftarların maç boyunca sportmence davranıp çok güzel ve pozitif bir futbol atmosferi oluşturduklarını söyledi.

PARTİZAN CEPHESİ

Partizan Teknik Direktörü Marko Nikoliç, Beşiktaş takımı için "çok kaliteli" diyerek, "Beşiktaş bizden iyiydi ve galibiyeti hak etti" şeklinde konuştu.
Nikoliç, maçın bazı bölümlerinde iyi bir oyun sergilediklerini ifade ederek, takımlarına verdikleri destek için Partizan taraftarına teşekkür etti. Yenilgiye rağmen taraftarların kendilerini desteklemekten hiç vazgeçmediklerini kaydeden Nikoliç, "Partizan taraftarı en iyi şekilde bize destek oldu" dedi.
Nikoliç ayrıca, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Tottenham ve Beşiktaş'ın grubun favorileri olduğunu vurguladı.

UEFA Avrupa Ligi 3. hafta karşılaşmasında Belgrad'ta yoğun yağış altında oynanan maçta Partizan'ı 4-0 yenen Beşiktaş'ta yönetim ve futbolcular farklı galibiyetin mutluluğunu yaşadılar.
Siyah beyazlı yönetici ve futbolcuların maç onu açıklamaları şöyle:

METE VARDAR : "FUTOLCULARIN HEPSİNİ ALINLARINDAN ÖPÜYORUM"

Futbol A Takımı sorumlu yöneticisi Mete Vardar alınan galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını ve siyah beyazlı taraftarların Beşiktaş'a desteğini daha fazla artırmaları gerektiğini söyledi.

Vardar, "Mutluyuz ve çok keyifliyiz. Grupta 3. maçımızı bitirdik ve 5 puanımız var. Kuralar çekildiği ilk günden beri bu takımın lider olarak çıkmasını temenni ediyorduk. Bu gün önemli bir galibiyet aldı çocuklar hepsini kutluyorum. Bundan sonraki ilk maçımızı yine Partizan'la içeride oynayacağız. O maçı da kazanarak puanımızı 8'e çıkarmak istiyoruz. Önemli bir galibiyetti. Bugüne kadar hep 2'yi 3'ü bulmakta zorlanıyorduk. Bu akşam da Gökhan'ın şutu direkten dönünce endişeye kapılmıştım. Ama ağır bir sahada çok iyi bir maç çıkardılar hepsinin alınlarından öpüyorum. Pazartesi ligde de Erciyes'i yenip puanımızı 17'ye çıkarmak istiyoruz.

Bu gün 4-0 yenilmiş bir takım olarak Partizan seyircisi futbolcuları tribünlere çağırdı destekledi. Bu görüntüler de gerçekten çok güzeldi. Bizim cefakar taraftarımız da her zaman bizle beraber ama bu takımın daha fazla desteğe ihtiyacı var. Çünkü bu takım hem Avrupa'da hem ligde önemli işler yapacaktır" diye konuştu.

VELİ KAVLAK:"GOLÜME 10 ÜZERİNDEN 7 VERİRİM"

Uzaktan attığı gole 10 üzerinden 7 verdiğini belirten Veli Kavlak, "Takım olarak çok iyi oynadık herkesi kutluyorum. Galibiyet taraftarlarımıza armağan olsun çok mutluyuz. Kolay değildi. 2-0 öndeyken bile adamlar duran toptan 2 tane atarsa çok çok zor olur diye düşündük. Ama Allah'a şükür 3. golü erken bulduk ve onlar koptu.
Top Oğuzhan'a gelmeden önce pozisyonu gördüm ve Oğuzhan'a bağırdım. Oğuzhan da çok iyi gördü, zaten baskı yoktu vurdum ve top içeri girdi. Bu maç bize özgüven getirdi. Deplasmanda 4-0 kazanmak hangi maç olursa olsun kolay görünse de bizim için zor bir maçtı. Özgüvenimiz yerinde şimdi Erciyes maçına bakacağız. Golüme 10 üzerinden 7 veririm" dedi.

İSMAİL KÖYBAŞI :"FARKLI SKOR SÜRPRİZ DEĞİLDİ"

Galip gelmenin özgüvenlerini artırdığını ifade eden İsmail Köybaşı, "UEFA'ya beraberlikle başladık. İki beraberliğimiz vardı. Bu gün galibiyet önemliydi özellikle farklı bir galibiyet olması bize bir özgüven getirdi. Skorun sürpriz olduğunu söyleyemem. Her geçen gün oyun kalitemizi artırıyoruz. Galip gelmek önemliydi ve güzeldi. Çok şükür galip geldik" şeklinde konuştu.

DEMBA BA :"BU AKŞAMKİ PERFORMANSI İKİ HAFTA SONRA DA GÖSTERMELİYİZ"

Demba Ba ise bu akşamki performansı 2 hafta sonra da göstermeleri gerektiğinin altını çizerek, "4-0 kazandık, direk oynasaydık farkı daha da artırabilirdik. Burası zor bir ambiyans deplasman takımları için. Ama oyunun başından itibaren rakibe ciddi bir üstünlük kurduk ve bulduğumuz fırsatları değerlendirdik. Bulduğumuz fırsatları değerlendirince de iş kolaylaştı ve oyun tamamen bizim tarafımıza döndü. Bu akşam gösterdiğimiz performansın aynısını Partizan ile oynayacağımız iç saha maçında da göstermeliyiz. Onu da kazandığımız takdirde Asteras deplasmanına 8 puanla gideriz ve gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj elde ederiz" dedi.

TOLGA ZENGİN "BU GALİBİYETİ RAHMETLİ ALİYA İZZETBEGOVİÇ'E ARMAĞAN EDİYORUM"

Kaleci Tolga Zengin de 4-0'lık galibiyeti 4 gün önce ölüm yıldönümü olan Aliya İzzetbegoviç'e armağan etti ve "Aslında iyi bir takım kendi sahalarında bir tek Asteras'a yenildiler o anlamda zor maçtı. Zemin olsun diğer şeyler olsun bizim aleyhimize olmasına rağmen gerçekten iyi oynadık, güzeldi. Bu vesile ile 4 gün önce Allah rahmet eylesin Aliya İzzetbegoviç'in ölüm yıldönümü idi. Bu topraklarda O'nu da rahmetle anıyoruz. Büyük bir insandı büyük bir liderdi. Allah inşallah O'nun gibilerini bir daha karşımıza çıkarır.

Partizan taraftarı da alkışladı. Futbolun dili dini ırkı olmuyor. Bizim taraftarlarımız da oldukça iyiydiler. Bu soğuğa rağmen destek verdiler bize. Ayaklarına sağlık" dedi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER