ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2013 Pazartesi 15:51

Beşiktaş'tan ilk açıklama

Beşiktaştan ilk açıklama

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman çok sert çıktı.


Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman olaylı Kasımpaşa maçı sonrası ilk toplantısında sert açıklamalar yaptı. Orman, maçın tekrarlanması gerektiğini ifade ederken, "Adam gibi görevini yapmayanlar koltuğunu terk etsin ya da görevini yapsın" diye konuştu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kasımpaşa maçında yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş'ın üzerine bazı oyunlar oynanıyor. Stadımızın bitmesi beklenirken, Beşiktaş'ta saman altında su yürütenler, kaos yarattılar. Kaos ortamı yaratılarak bundan fayda sağlamaya çalışıyorlar. Beşiktaş bütün spor kamuoyunun bildiği gibi krizden çıkmış, stat izinlerini almış tekrar şanlı tarihimize yakışır bir şekilde stat inşaatına başlamış ve yükümlülüklerini yerine getiren bir kurum olmuştur.

İlk olarak Galatasaray maçında ortaya çıktı bu durum. Güvenlik ihlali yüzünden 4 maç kapatıldı sahamız. Taraftarsız sürecin tam sonuna gelinmişken dün oynanan Kasımpaşa maçında kaos ortamı yaratıldı. Hakem bir kural hatası yaptı ve kural hatasında hep beraber izleyeceğiz. Rakip oyuncu elindeki topla bizim oyuncumzu engelledikten sonra düdük çalmıştır. Görüntülerde var. Hakemin raporunda bunun değiştiği gözlenmektedir ama görüntülerde bu var. Hakem maçtan çıkar, yıkanır, dinlenir ve rapor yazar. Normal olan şeyleri yazar raporuna...

Dün yine ikinci bir top girmiştir ve hakem ikinci topa tekme atarak oyunun dışına atmıştır topu. Böyle durumlarda hakem ek rapor hazrılayabilir. Ancak bizim maçımızda hakem 90 dakika bitmiş ve 30-40 dakika içinde raporunu yazmıştır ve MHK Başkanı, hakemin kararının doğru olduğunu belirtti. Ne ihtiyaç olmuşta kendi kurul üyeleri ve arkadaşlarıyla konuşmadan hakem ve gözlemci raporu önüne gelmeden neden açıklama yapmıştır neden buna gerek duymuşturç. TFF Başkanı'ndan izin almışmıdır bunların açıklığa kavuşması gerekiyor.

Biz kimsenin hakkına tecavüz etmeyiz kimsenin hakkıda bize geçmesin. U19 maçı yine dün Bucaspor ile maç yapıyoruz. 3-2 öndeyiz bitime 7 dakika kala bir oyuncumuz sakatlandı ve oyuncumuz yerde yatarken gol attık ve 4-2 öne geçtik. Rakip takım itiraz etti ve hakem reddetti. Top orta sahaya konuşmuştur. Cem Özden hoca oyuncularına oynamayın sahanın kenarında durun dedi. Maç başladı Bucasporlu oyuncular gtiti ve kimse müdahele etmedi 4-3 oldu oyun. Ben hocamı bu asil hareketinden dolayı kutluyorum.

Biz böyle bir gelenekten gelen bir kulübüz. Rakip sahada yendik kendi sahamızda yenildik. Biz maçın içerisindeki olaylarda değiliz. Hakkımız yenilmiştir. Hakem hocaları dün tek tek olayları değerlendirdi. Selçuk Dereli, Ali Aydın, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu herkes bunun kural hatası olduğunu belirtti.

Biz kimseyi etkilemedik zaten haysiyetti insanlar Bir tek Marcus Merk iki top sahada olduğu zaman buna itiraz etmiştir. Evet Markus doğru söylüyor. İki top varsa hakem oyunu durdurur ve topu havaya atarak oyunu başlatır. Dong topu eline aldığında sahada bir top daha var o artık başka bir şey oluyor.

İki topun sahada olduğundan bahsetmiyoruz. Oyuncu topu eline aldığı andan bahsediyoruz. 101 yılda yediğimiz golü birdaha yemiyeceğiz. 

Bir seyirci sahaya girdi müdahele yok, kedi girdiği zaman 5 kişi kovalıyor, gelmiş benim oyuncuma vurmuş bir müdahele yok, Kasımpaşalı ve benim oyuncularım adamın etrafında yine bir müdahele yok. Bizim sahamız neden kapatıldı. Galatasaray maçında kime ne zarar geldi de biz 4 maç ceza yedik. Benim oyuncuma vuruldu. Derbide kimse darp edemedi. Oyuncularım sinirlendi diye iki kırmızı kart gördü.

Görüntüler izlendi!

Gördünüz, kimse raporu sonradan değiştirerek ben bunu ilk gördüğüm anda çaldım kimse bunları yemez. Beşiktaşlılar değil, temiz futbol isteyen bizler hiç kimse bunu yemez. Maç dün oynanmış ve kural hatası yapılmıştır. Asıl olan şey, kanatlarını açmış uçan kartalımızı yıpratmaya çalışıyorlar.


Özel müdahele istemiyoruz istediğmiz tek şey adil olunması ama böyle bir şey görümüyoruz. Maç tekrarlanmalıdır. MHK kimse sonradan hazırlanmış raporlarla olmaz. Vicdanlarını dinlesinler ve ona göre karar versinler.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER