ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Şubat 2014 Cuma 13:48

Beşiktaş'ta en mutlu sezonumu yaşıyorum

Beşiktaşta en mutlu sezonumu yaşıyorum

Beşiktaş'ın Portekizli forvet oyuncusu Hugo Almeida, ''Beşiktaş'ta en iyi ve mutlu sezonlarımdan birini yaşıyorum'' dedi.


Ligde attığı 12 golle en verimli sezonunu geçiren Beşiktaş'ın Portekizli forvet oyuncusu Hugo Almeida, Beşiktaş'ta oynadığı için mutlu olduğunu ve bu durumun kendisini daha ileri götürdüğünü söyledi.

Almeida, bu sezonki başarısını takıma borçlu olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı.
"İşler zaman zaman yolunda gider, zaman zaman da gitmez. Bu sezon bu kadar başarılı olmamın nedeni olarak takımı gösterebilirim. Yani benim başarım takım arkadaşlarımın yardımlaşması ve bütünlüğüdür. Sonuçta ne kadar çok pas gelirse bir santrforun gol atması o kadar kolay oluyor. Ama şu dönemde gerçekten çok mutluyum. En iyi ve mutlu sezonlarımdan birini yaşıyorum. Bana duyulan güven de ayriyeten beni öne doğru itiyor. İnsan desteklendiği zaman çok fazla çalışmak ve kendini göstermek istiyor."

Spor Toto Süper Lig Avrupa ile aynı kalitede

Türkiye'ye transfer olduktan sonra kafasındaki tereddütlerin kalktığını belirterek, Spor Toto Süper Lig'in Avrupa'daki liglerden geri kalır yanının olmadığını söyledi.

Almeida, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organlarından Tam Saha dergisine açıklamalarda bulundu.
Siyah-beyazlı takıma 2010-2011 sezonunun devre arasında transfer olan Almeida, Beşiktaş'a transfer olmadan önce kafasında birçok sorunun olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'den ilk teklif geldiğinde o zamana kadar sadece Portekiz ve Almanya'da oynamış bir insanın kafasında soru işaretleri belirdi. İlk başta, 'Olur mu? Nasıl olur?' gibi düşünceler vardı. Ama kulübün beni ısrarla istiyor olması, benim Beşiktaş'ta büyük işler gerçekleştireceğime inanmaları gelmem konusunda etkili oldu. Buraya geldikten sonra da zaten tesislerdeki kaliteyi, çalışmaları ve oluşturulan ortamı gördükten sonra ilk baştaki tereddütlerim ortadan kalktı. Dışarıdan insanlar tabii ki değişik düşünceler içinde olabilir ama Türkiye'de iyi oyuncular ve takımlardan oluşan çok gelişmiş bir lig var. Mücadele üst düzeyde ve bence Avrupa'daki liglerden geri kalır hiçbir yanı yok."


"Gökhan Töre, Türk futbolu için önemli bir yıldız olacak"

Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma ve Simao Sabrosa gibi ünlü futbolcularla oynamasına rağmen en verimli sezonunu Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töreli takımda yaşadığının hatırlatılması üzerine Hugo Almeida, şunları kaydetti:
"Her oyuncu, özellikle hücum oyuncuları büyük oyuncularla oynamak ister. Ama sizin dediğiniz gibi biz burada ünlü oyuncularla oynadığımız zaman işler bu kadar iyi gitmedi. Şu anda da çok yetenekli ve genç oyuncularla beraber oynuyoruz. Takım olarak birbirimizi tamamlıyoruz. Belki de en büyük avantajımız bu. Örneğin Gökhan Töre çok yetenekli ve büyük bir potansiyeli var. İlerleyen yıllarda belki de Türk futbolu için önemli bir yıldız olacak."

"Süper Lig'in en iyi hücum oyuncuları bizim takımda"

Portekizli futbolcu, Süper Lig'de çok iyi ve başarılı futbolcuların olduğundan bahsederek, en beğendiği hücum oyuncularının ise kendi takımında yer aldığını kaydederek, şunları aktardı:
"Biraz önce dediğim gibi Süper Lig'de çok iyi oyuncular ve bunların arasında çok da başarılı ve tecrübeli hücum oyuncuları var. Bu oyuncular kendi takımlarına da büyük katkılar yapıyor. Ama ben burada isim söylemeden, biraz bencil olmak istiyorum. Benim için en iyisi bizim takımımızda olan hücum oyuncuları. Çünkü o iyi diyeceğimiz oyuncuları buraya getirip ikili üçlü kombinasyonlar yapamayacaksak, en iyisi bizim elimizde olan oyunculardır."
Almeida, kendisini en fazla zorlayan defans oyuncusunun kim olduğu yönündeki bir soruya ise, "Böyle bir oyuncu yok" cevabını verdi.

"Bilic, futbolcunun dilinden iyi anlıyor"

Sezon başında takımı devralan Hırvat teknik adam Slaven Bilic'in futbolcunun dilinden çok iyi anladığını vurgulayan 29 yaşındaki forvet, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bilic, her hoca gibi kendi fikirleri, çalışma düzeni ve sistemi olan bir teknik direktör. Her yeni gelen teknik direktör kendi sistemini, kendi çalışma düzenini, kendi metotlarını uygulamak ister. Bilic de bu bakımdan pek farklı değil. Yakın zamana kadar futbol oynamış, yakın zamanda bırakmış sayılır. Bilic, bu yüzden futbolcunun dilinden iyi anlıyor. Biz de takım olarak onun metotlarına uyum sağlamaya çalışıyoruz. Şu ana kadar da her şey yolunda gidiyor. Umarım bundan sonra da böyle devam eder."

"Dünya Kupası'nda olabilmek için elimden geleni yapıyorum"

Portekiz Milli Takımı ile Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele etmesi beklenen deneyimli futbolcu, milli takım kadrosunda yer alabilmek için elinden geleni yaptığını ve çok çalıştığını dile getirdi.
Almanya, ABD ve Gana ile yarışacakları G Grubu'nu değerlendiren Hugo Almeida, sözlerini şöyle tamamladı:
"Çok zor bir gruba düştük. İlk maçımızı Almanya gibi şampiyon olma ihtimali yüksek bir takımla oynayacağız. Ülke olarak şu an tek düşüncemiz gruptan çıkabilmek. Gruptan çıkmamız bizim için bir başarı olacaktır. Ondan sonrasında her şey şampiyonluğa kadar doğal olarak gelişebilir. Kendi açımdan baktığımda ise şu an için orada olabilmek adına her zaman olduğu gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dünya Kupası kadrosunda yer alır mıyım, yer alırsam ilk 11 oynar mıyım, yedek mi otururum, bunların hepsi teknik direktörün bileceği işler. Açıkçası çok fazla düşünüp kafa yormuyorum. Teknik direktörümüz en iyisini düşünecek ve uygulayacaktır."
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER