ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2014 Cuma 17:09

Beşiktaş’ın rakiplerini tanıyoruz

Beşiktaşın rakiplerini tanıyoruz

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş, Tottenham, Partizan ve Asteras Tripoli ile eşleşti.



UEFA Avrupa Lig’i C Grubu’nda Beşiktaş İngiliz temsilcisi Tottenham, Sırbistan temsilcisi Partizan ve Yunanistan temsilcisi Asteras Tripoli ile eşleşti.

TOTTENHAM

Tottenham, 1882 yılında kuruldu. Lacivert-beyaz takımın İngiltere Premier Lig’de 2 şampiyonluğu bulunuyor. Tottenham’ın Avrupa’da ise 2 UEFA Kupası, 1 Kupa Galipleri Kupası olmak üzere 3 şampiyonluğu bulunuyor. Tottenham en önemli silahları ise Lennon, Soldado, Adebayor ve Lamela diye gösteriliyor.

PARTİZAN

Sırbistan’ın Partizan takımın en önemli silahı ise taraftarı. Ateşli bir taraftarı bulunan Partizan takımının 6 sezonda üst üste 6 kez şampiyon olmuştu. Galatasaray’ın eski futbolcusu Sasa İlic kaptan olarak görev yapıyor. Siyah-Beyazlı ekip 1945’te kuruldu.

ASTERAS TRİPOLİ

Yunanistan’ın Asteras Tripoli takımı ise 1931 yılında kuruldu. Sarı-lacivert renklere sahip olan Yunan temsilcisi maçlarını 7 bin 500 kişi kapasiteli Kolokotronis Stadı’nda oynuyor. Geçtiğimiz sezon Yunan Ligi’ni 5. sırada tamamlayan Asteras’ın kulüp tarihinde önemli bir başarısı bulunmuyor. Yunan ekibi, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön elemesine 2. turdan katıldı ve sırasıyla RoPs, Mainz ve M.Tel-Aviv’i eledi.

Ayrıca Asteras, 2011 yılında şike gerekçesiyle küme düşürülmüştü.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER