ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2013 Çarşamba 09:21

Beşiktaş'a kötü sürpriz! 1 yıl men...

Beşiktaşa kötü sürpriz! 1 yıl men...

Trabzon maçında kendilerine protokolde viski servisi yaptıran Yılmaz, Sarı ve Sür alkol seviyesi yükselince gerginlik yarattı.


Beşiktaş Yöneticisi Yalçın Kaya Yılmaz, kulübün CEO’su Gökhan Sarı ve Ankara’daki Kartal Yuvası mağazalarının sahibi Burak Sür 1 yıl men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya... Sebebi ise Trabzonspor karşılaşmasında protokol tribününde viski içip, tartışma yaratmaları...

Beşiktaş'ın pazar günü oynadığı Trabzon maçında Beşiktaş’ın Yatırımlar Komitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Kaya Yılmaz, siyah-beyazlı kulübün CEO’su Gökhan Sarı, ve Ankara’daki Kartal Yuvası mağazalarının sahibi Burak Sür, protokol tribününde kendilerine viski servisi yaptırdılar. Hürriyet'in haberine göre, içkisini yanında getirdiği plastik bardaktan içen Yılmaz’ın yanı sıra Sarı, alkol seviyesinin yükselmesinin ardından tribünde gerginlik yarattılar ve tartışmalar yaşandı.

Bu durumdan rahatsızlık duyanlar ise şikâyette bulundular ve Yalçın Kaya Yılmaz, Gökhan Sarı ve Burak Sür hakkında tutanak tutuldu. Şimdi üçlü hakkında spor savcıları işlem başlatacak ve bu da tarihe geçecek.


YASA UYGULANACAK

Çünkü böyle bir uygulama ilk kez yapılacak. Bilindiği gibi bu sezon öncesi yapılan ‘Sporda Şiddeti Önleme Çalıştayları’nda radikal kararlar alınmış, içerik olarak kuvvetli olsa da uygulanamadığı için eleştiri alan 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmaya başlanmasına karar verilmişti. Bu yasa gereği bu sezondan itibaren görev yapmaya başlayacak olan spor savcılarının yanı sıra kararları verecek olan hakimler de çalıştaylarda yer almışlardı. Ve şimdi spor savcıları ilk kez Yalçın Kaya Yılmaz, Burak Sür ve Gökhan Sarı için soruşturma başlatacak. Yılmaz ve Sarı’ya 1 yıl men cezası verilmesi verilmesi bekleniyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER