ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2014 Perşembe 01:14

Beşiktaş ve Karabük'ten önemli karar! Bir ilk...

Beşiktaş ve Karabükten önemli karar! Bir ilk...

Beşiktaş Kulübü, Gençlerbirliği maçı, Kardemir Karabükspor da Sivasspor mücadelesinin gelirlerini Soma'ya bağışlayacağını duyurdu


Beşiktaş Soma'da yaşanan maden faciası sonrası yaşamını yitirenlerin aileleri ve sağ kurtulanlara yardım amacıyla hafta sonu oynayacağı Gençlerbirliği maçının tüm hasılatını Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlama kararı aldı.

Taraftarlardan Soma'ya destek için maça gelmelerini isteyen Beşiktaş yönetiminin konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Türkiye'nin ulusal yası olan Soma'daki maden kazası; Kulübümüzü, Taraftarlarımızı ve Camiamızı da derinden üzmüş, bizleri acıya boğmuştur.

Çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, birçok madencimizin mahsur kaldığı ve çok sayıda yaralının bulunduğu bu elim olay sonrası, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu aldığı kararla, Spor Toto Süper Ligi 34. haftasında Cumartesi günü oynayacağımız Gençlerbirliği maçının tüm hasılatının Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını kararlaştırmıştır.

Soma'daki bu elim olay sonrası ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak isteyen taraftarlarımızı, 17 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'na davet ediyoruz.

Beşiktaş JK"

KARDEMİR KARABÜKSPOR

Kardemir Karabükspor Kulübü yönetimi, futbolcuları ve teknik kadroları, 18 Mayıs Pazar günü Sivasspor ile oynanacak süper lig karşılaşmasından elde edilecek gelirlerini Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde yaşamını yitiren emekçilerimizin aileleri ile paylaşmaya karar vermiştir.

Kamuoyuna Duyurulur.

TSYD'DEN AÇIKLAMA!

13 Mayıs 2014 tarihinde ülkemizi yasa boğan ve yüzlerce madencimizin hayatına mal olan Soma faciasının izlerini silmek mümkün değildir.

Ulusumuz ve hatta Dünya bu facia ile ilgili derin üzüntülerini bildirmişler Türkiye bu müessif kaza sonucu birbirine kenetlenmiştir.

Bilindiği üzere Beşiktaş Kulübü Gençlerbirliği maçının hasılatını Soma da kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine bağışlama kararı almıştır.

Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak bizde bu maça mahsus basın tribünü ve saha giriş ücretini 20.TL olarak belirlemiş bulunmaktayız.

Bağış makbuzu karşılığı ödeyeceğiniz meblağlar Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine verilecektir. 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER