ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2014 Çarşamba 00:08

Beşiktaş turu ikinci maça bıraktı

Beşiktaş turu ikinci maça bıraktı

Arsenal ile berabere kalan siyah-beyazlılar, rövanş maçını 27 Ağustos'ta Londra'da oynayacak.


 
 
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında İstanbul'da İngiliz temsilcisi Arsenal ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, tur umutlarını gelecek hafta Londra'da oynanacak rövanş maçına taşıdı.

Beşiktaş ile Arsenal arasındaki rövanş maçı 27 Ağustos Çarşamba günü Londra'daki Emirates Stadı'nda oynanacak. Beşiktaş, galip gelmesi veya gollü beraberliklerde turu geçen taraf olacak. 

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında yaptığı 3. resmi maçında da mağlup olmadı.

Siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımını 2-1 ve 3-1 mağlup ederken, play-off eleme turu ilk maçında da Arsenal ile golsüz berabere kaldı. 

İlk iki maçında gol atmayı başaran "Kara Kartallar", Arsenal karşısında gol yollarında başarılı olamadı.

Arsenal, karşılaşmanın 80. dakikasında Aaron Ramsey'in kırmızı kart görmesiyle son 10 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

İngiliz ekibinin etkili oyuncusu Ramsey, Beşiktaş ile gelecek hafta oynanacak rövanş maçında cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

 Bilic uzatmalarda atıldı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç boyunca yerinde duramadı.

Sürekli oyuncularını uyaran Hırvat teknik adam, zaman zaman da maçın hakemi Milorad Mazic ve dördüncü hakem Vladimir Jovanovic'e tepki gösterdi.

Mazic, 54. dakikada oyunu durdurup, Bilic'i uyardı. Sırp hakem, maçın 90+4. dakikasında itirazlarını sürdüren Hırvat teknik adamı oyun sahasından attı. Siyah-beyazlı taraftarlar, bu karar sonrası Mazic'e tepki gösterip, Bilic'e sevgi gösterilerinde bulundu.

Beşiktaş, maç boyunca topa rakibinden daha fazla sahip oldu.

Siyah-beyazlılar, topla oynama oranında rakibine yüzde 54'e 46 üstünlük sağladı. Beşiktaş 10, Arsenal ise 9 şut atarken, siyah-beyazlıların 4, İngiliz temsilcisinin ise 3 şutu kaleyi buldu. 

Maçın bir başka ilginç istatistiği ise iki takımın da 90 dakika boyunca ofsayta düşmemesi oldu.

Beşiktaş'ın 2 kornerine karşın, Arsenal 6 korner atışı kullandı. Siyah-beyazlılar 25, Arsenal ise 15 tehlikeli atak geliştirdi. Siyah-beyazlıların 8 faulüne, Arsenal 12 faulle karşılık verdi.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER